A Magyar Coach Egyesület szakmai előadásai 2012. második félévében

A Magyar Coach Egyesület előadásai azon érdeklődők számára is hasznos információval szolgálnak, akik jelenleg nem coachként dolgoznak csak érdeklődnek a coachingban használatos eszközök iránt, mivel egyes programok része a sajátélményű coaching, belekóstolhatnak a szakma rejtelmeibe.
Az őszi programok újdonsága, többek között, hogy az előadások után a résztvevőknek lehetőségük lesz a témában kérdéseket feltenni és azokat az előadóval és a többi résztvevővel megvitatni, így egyfajta tapasztalatcserére és tudásmegosztásra nyílik lehetőség.

A Magyar Coach Egyesület előadásai azon érdeklődők számára is hasznos információval szolgálnak, akik jelenleg nem coachként dolgoznak csak érdeklődnek a coachingban használatos eszközök iránt, mivel egyes programok része a sajátélményű coaching, belekóstolhatnak a szakma rejtelmeibe.
Az őszi programok újdonsága, többek között, hogy az előadások után a résztvevőknek lehetőségük lesz a témában kérdéseket feltenni és azokat az előadóval és a többi résztvevővel megvitatni, így egyfajta tapasztalatcserére és tudásmegosztásra nyílik lehetőség.

Programjainkra a jelentkezés:e-mailen: kepzes@magyarcoachegyesulet.hu
Részvételi díj 2500,-  (MCE tagoknak ingyenes)
Helyszín: Budapest, VI. Andrássy út 98.
Időpont: Minden alkalommal délután, 16:30-19:30

ZSONGLŐRKÖDÉS A COACHING MÓDSZEREKKEL
Időpont:
2012. 10. 04. 16:30-19:30 
Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98. Lótusz terem

Emberekkel dolgozunk. Mi magunk is azok vagyunk. Tanult, több módszerből kiképzett coachok ÉS egyéniségek. Az, hogy működik-e egy coaching kapcsolat, nagyrészt a két ember rendszerén múlik. Az, hogy amit mi coachok tanultunk, alkalmazható-e? Ez is mindig kérdés. Minél többet tanultunk, minél többet tapasztaltunk, minél többet átéltünk, annál nagyobb a repertoárunk, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy a megfelelő embernek a legmegfelelőbb módszert, vagy annak valamely részét tudjuk nyújtani….. Egy megoldásközpontú coaching folyamat második alkalma során történt valami, ami lehetővé tette, hogy legalább négy módszer tapasztalatait használnom kelljen….. Erről szól ez az alkalom. Szeretném, hogyha arról is szólna, hogy Ti is megosszátok tapasztalataitokat a témáról, élményeitekről. Tanuljunk minél többet egymástól!

Előadó: Sz. Fekete Éva, executive coach, vezetői tanácsadó – azaz “fejvadász”, szervezetfejlesztő, klinikai szakpszichológus. A 90-es évek elejétől foglalkozik egyének, vezetők fejlesztésével, támogatásával. Outplacement-, karreirtanácsadóként, majd trénerként, fejvadászként coachként segítette hozzá felsővezetők és középvezetők sokaságát, hogy előre tudjon lépni. Célja: Sikerességükben úgy támogatni a vezetőket, hogy közben megmaradhassanak egyéniségeknek, valamint hogy jól érezzék magukat saját bőrükben.

KINEK A FELELŐSSÉGE
Időpont: 2012. 10. 25. 16:30:19:30
Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98. Rekettye terem

A coaching során a coach és az ügyfél felkínálják egymásnak az idejüket, erőforrásukat és nem utolsósorban tudásukat. Ez mindkét fél számára elkötelezettséget és felelősséget jelent, de vajon tudunk-e és hogyan tudunk élni ezzel a nyomással, ami ilyenkor ránk nehezedik. Szeretném konkrét folyamatokon keresztül megvitatni, hogy miért kell a coachnak vállalni a felelősséget, és mikor nem vállalhat a munka kapcsán felelősséget. A kívánt változás érdekében aktívan kell dolgoznia az ügyfélnek is, ami szintén felveti a felelősség kérdését. Ki és milyen változást tud felvállalni, miért fontos a cél elérése? Ezeket az egyszerűnek tűnő kérdéseket a gyakorlatban a coaching során is érdemes feltenni, hiszen a változás mindig kockázattal jár, olyan ismeretlen „világba” lép át az ügyfél a coaching során, ami gyakran ijesztőnek tűnhet.

Előadó: dr. Palotai Gabriella, gyakorló pszichiáter és coach: 1991 óta praktizálok, mint magánorvos, elsősorban pszichoterápiás módszerekkel, kognitív, viselkedésterápiás eszközökkel dolgozom. A terápiában szerzett tapasztalatomat hasznosítva 1994 óta foglalkozom készségfejlesztéssel. Trénerként főként a kommunikáció területén, ezen belül is a konfliktuskezelés, asszertivitás, vezetői hatékonyság növelésében dolgoztam. 10 éve coach-ként is tevékenykedem, az utóbbi években a coacképzésben is meglehetősen aktívan részt veszek. A tanácsadás és a gyógyítás mellett figyelmem a coaching más szintjére is áttevődött, nevezetesen a spiritualitás, a coaching és az önismeret kapcsolatára. Tevékenységeim sokszínűsége jól tükrözi, hogy számomra mindezek központjában az egyén fejlődése, változása és ennek humanisztikus megközelítése áll.

INNERPROFITS™ (BELSŐ NYERESÉG™)-A humán tőke feltárásának és kihasználásának új eszközei
Időpont: 2012. 11. 08. 16:30-19:30 
Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98. Rekettye terem

Több vezetési elmélet, melyeket még ma is előszeretettel alkalmaznak, egy már idejét múlt gazdasági modellre lett kitalálva. Már nem képesek a vállalat és az egyén mai, változó viszonyának megfelelni. A munkavállalói lojalitás, a hagyományok és a függőségek megváltoztak. A vállalatok sokkal inkább függenek ma az embereik tehetségétől, mint a korábbi üzleti generációk. Az ipari társadalom átalakulása a technológiai, majd az intellektuális társadalomba idézte elő, hogy a "humán tőke" egy folyamatosan növekvő, jelentős versenyelőnyévé vált a vállalatoknak. Régebben az anyagi – és pénzügyi tőke volt egy vállalat értékelésének az alapja; ma az intellektuális tőke a mérvadó. Egyre több cégnek a TEHETSÉG a legjelentősebb befektetési vagyona. Mindegyik helyzettel nehéz megbirkózni. Sokan bele is betegednek.

Az egyik lehetséges megoldás.

Egy nemrégiben befejezett kutatás alapján, melyet 197.000 munkavállalóval, 5 kontinens 25 országában végeztek, megállapítható, hogy minél autentikusabban kezeli egy személy a természetes Tehetségeit, Motivációit és Magatartását, annál sikeresebben és boldogabban él, és nem utolsósorban annál eredményesebb munkát végez.
Az autenticitás a következőképpen értelmezhető: "a megfelelő tehetséget, a megfelelő ösztönzés kíséretében, a megfelelő módon alkalmazni."
– A megfelelő tehetség azt jelenti, hogy a természetes tehetségeinkre támaszkodunk, amelyekkel már rendelkezünk, nem próbálunk meg új tehetségeket fejleszteni, mert úgysem fog menni…
– A megfelelő ösztönzés azt jelenti, hogy a tehetségünket olyan célok elérése érdekében használjuk, amelyek számunkra inspirálóak, kiindulva a személyes motivációinkból.
– A megfelelő mód azt jelenti, hogy a gondolatainkat és a döntéseinket egy számunkra természetes, a lényünkkel összhangban lévő módon fejezzük ki, nem pedig felvett vagy megváltoztatott viselkedés formájában.

Az előadás során (a Tehetséget, Motivációt, Magatartást mérő) ezen eszközök és használatuk módja kerül bemutatásra. Előzetesen – korlátozott számban – lehetőség nyílik az eszközök személyes kitöltésére és az egyéni riportok megismerésére.

Előadó Kiss József– magyar és külföldi tulajdonban lévő vállalatoknál eltöltött több mint 20 éves cégvezetői, értékesítési vezetői pályafutása során „élesben” is meggyőződött arról, hogy a vezetőkben és munkatársakban rejlő személyes és csoportos értékek és tehetségek megismerésén és hasznosításán múlik döntő mértékben az üzleti eredményesség.

2001-ben hozta létre kollégáival a HDTeam – Human Development Team céget és azóta ennek vezetőjeként segít másoknak is a személyes és céges tartalékok beazonosításában és kihasználásban. Munkájukban nagymértékben támaszkodnak online diagnosztikai megoldásokra is. Az Innermetrix egyik első magyarországi akkreditált. tanácsadó partnere. Az IMX eszközök használatára épülő „What’s your genius?” program magyarországi képviselője.

VEZETŐK SEGÍTÉSE A BEOSZTOTTAK MOTIVÁCIÓJÁBAN
Időpont: 2012. 12. 06. 16:30-19:30 
Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98. Rekettye terem

A worskhop célja olyan eszközöket adni a résztvevők kezébe a leggyakoribb vezetői problémával kapcsolatban, amelyeket már másnap jól tudnak használni a coaching gyakorlatban.

A beosztottak motiválása komplex, sok faktorra visszavezethető, aktuális téma. Tág értelemben a szervezet humán erőforrásainak felszabadítását és a szervezet céljai felé fordítását jelenti. Fontos ezért, hogy a coachnak világos térképe legyen a munkahelyi motivációk rendszerével kapcsolatban, és hogy az aktuális coachee témáját el tudja helyezni a térképen. A workshopon sajátélményű coaching gyakorlatokkal és elméleti ismeretek összefoglalásával dolgozzuk fel a témát. 

Előadó Aszalós Péter, programtervező matematikus, pszichodramatista, coach

 „Szeretem a cégekkel és emberekkel folytatott munkámat. Azt tapasztalom, hogy egyes esetekben konkrét megoldások, máskor a tudatosság növelése, ismét máskor a hosszútávú, szisztematikus munka a segítség. A cégekben a munka helyben meghatározott keretek között zajlik, ami gyakran azzal jár, hogy a munkatársak felé a cég modelljeit kell érvényesítenem. Ilyen esetekben a proaktivitás felélesztésére törekszem. Munkámban mindig a résztvevők konkrét élményeiből indulok, és onnan haladok az absztraktabb felé, amivel biztosítom a tréning/coaching valódiságát és hatékonyságát.

A szerepcentrikus módszer erős elméleti és vizualizációs eszközt ad a kezembe, amely tetszőlegesen bővíthető. Az elméleti megalapozottság számomra egy folyamatosan bővülő, konkrét helyzetekben konkrét kérdésekkel szolgáló keretet."  

Lépj velünk kapcsolatba!