Megjelent! – Szívvel vezetni

Előszó


Szívvel vezetni – Magyar Coachszemle 2023/2.


Amikor az „előszó” hat betűjét leírtam, perceken át csak néztem az előttem levő üres papírt, és egyre inkább az a gondolat erősödött bennem, hogy végtelenül nehéz feladatra vállalkoztam. Miként lehetne egy főszerkesztői előszóban összegezni a lapszám szerzőinek értékes gondolatát, a számos megközelítést, formát, véleményt. Hogyan és honnan vehetem a jogot és autoritást ahhoz, hogy bevezetőt írjak az egyéni gondolatokat, szintetizált tudást és mély érzelmeket átadó cikkekhez?

Ahogyan kételkedni kezdtem, a szívem azonnal megszólalt, és világossá vált minden az agyam számára is. Az alapítás óta Elvirával és a Szerkesztőség minden tagjával tiszta jószándékkal és szívvel, szeretettel, egymás iránti elfogadó tisztelettel szerkesztjük ezt a szakfolyóiratot immár 13 éve. Emellett hálás vagyok azért, hogy megtehetjük, megengedhetjük magunknak, hogy havonta egy estét a tudásmegosztásnak, és a coach-közösség építésének szentelhetünk a PRIZMA Estekkel, melyek szintén nem a bevételről, hanem a fény és a sokszínűség megmutatásáról, megéléséről és igen, saját örömünkről szólnak.

A jelen lapszám is szívből jött létre: Terjéki Judit cikke inspirált, indított minket arra, hogy más szerzőket is bevonjunk, és egy teljes lapszámot adjunk a szívvel vezetés, a szívvel vezetettség témának. Ezért az ő írását olvashatjátok a kiadvány első blokkjában, melyet számos megközelítés, friss látásmód követ.

S most, hogy áramlani kezdtek a szavak, eltölt a szívből jövő hála érzése. Hálás vagyok a Magyar Coachszemle létrejöttéért, azért a barátságért, melyből megszületett, és azokért a barátságokért, szakmai tiszteletért, melyek a szerkesztőségben folyamatosan jelen vannak. Hálás vagyok az elmúlt hónapokban hozzánk csatlakozott új szerkesztőtársak lendületéért, és igen, szívből jövő hálát érzek, amikor a beérkezett cikkeket mi olvashatjuk először.

Ezért hívunk minden Olvasót arra, hogy csatlakozzatok január 24-én 18:00-kor a PRIZMA lapszámbemutató esthez, ahol számos szerzőnkkel beszélgethettek. Az online rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezen a linken már lehet regisztrálni: https://forms.gle/HirvXukxMPVVk9hu5

Az év végi és jövő év eleji pihenés pedig időt és teret kínál a cikkek elolvasásához, hiszen különösen bő lapszám a mostani.

Főszerkesztő társam és a teljes Szerkesztőség nevében tiszta szívvel kívánom, hogy leljétek akkora örömötöket az olvasásban, mint amilyen öröm volt számunkra a szerkesztés, az írás flow állapota, és az értékes gondolatok szintetizálása.

Örvényesi Rita
alapító főszerkesztő
Dobos Elvira
alapító főszerkesztő
A Szerkesztőség tagjai: Dr. Keresnyei Krisztina, Csurgó Krisztina, Gaál Zita, Martinevicsné Jenei Gizella, Páli Zsuzsanna

Lépj velünk kapcsolatba!