Megismerkedtél már saját dinoszaurusz-farkaddal?

Nekem tegnap sikerült először találkoznom vele a Coaching Határok Nélkül évadnyitó workshopján, ahol egy bájos, kedves és határozottan jó humorú előadó nevezte igy eddigi élettapasztalataink összességét, amit persze mindannyian mindig magunk után vonszolunk – akár csak a dinoszaurusz a farkát – csak vannak, akik mindezt tudatosan teszik ki-és felhasználva az összes benne rejlő lehetőséget.

 

 

Nekem tegnap sikerült először találkoznom vele a Coaching Határok Nélkül évadnyitó workshopján, ahol egy bájos, kedves és határozottan jó humorú előadó nevezte igy eddigi élettapasztalataink összességét, amit persze mindannyian mindig magunk után vonszolunk – akár csak a dinoszaurusz a farkát – csak vannak, akik mindezt tudatosan teszik ki-és felhasználva az összes benne rejlő lehetőséget.

 

 

Jayne Warrilow-t Ábri Judit, a Coaching Határok Nélkül nemzetközi előadássorozat szervezője hivta meg Magyarországra, hogy saját szakterületéről, az energia- és rezonancia-coachingról tartson nekünk workshopot. Én a megszokott menetben ismét a tolmácsfülkéből követtem – szó szerint – az eseményeket és megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen hihetetlen energiákat tudott Jayne a maga könnyednek látszó eszközeivel megmozgatni.

A délelőtt első felében sokat beszélt a vezetői világban zajló átalakulási folyamatokról, azon belül a coaching szerepéről és felelősségéről. Felvázolta azt a globális képet, amit saját tapasztalatai alapján lát a világ vezetői közösségében. Eszerint a hagyományos vezetési stilus  egyértelmű bukásának lehetünk tanúi, miközben egyre inkább az én-alapú, az egyénre épülő vezetés látszik sikeresnek. Ez viszont elképzelhetetlen egyéni felelősségvállalás, szoros kapcsolatok és legfőképpen bizalomépités nélkül. Mindehhez pedig coachokra van szükség, méghozzá képzett, felelős és tudatos coachokra akik nem csak a fejükben vannak jelen, hanem teljes testfelületük energiaszintjét képesek érzékelni, irányítani és ügyfeleiknek mindezen készségeket átadni. Nem kis elvárás, nem kis feladat!
 

A nap kérdése, ami végigvonult az egész tematikán arra vonatkozott, hogy mi magunk  megértsük, miért is áll bárkinek érdekében, hogy minket mint vezetőket vagy adott esetben mint coachokat kövessen? Mit tudunk mi adni az ügyfélnek, a csapattagnak ami miatt fontos lesz neki, hogy hozzánk csatlakozzon és ne máshoz? Erre mindenki magában kellett, hogy megtalalja a választ, de a játékokat, gyakorlatokat közösen végeztük és kialakult egy olyan rezonancia a teremben, ami időnként hangos felismerésekre, máskor igazi rácsodálkozásokra, sőt néhol érzelmektől elnehezült csendre hangolta a résztvevőket.

Miután csoportokban meghatároztuk a jó coachok-coaching és a jó vezető-vezetés ismérveit, fizikai úton is megtapasztaltuk, hogyan tudjuk az energiánkkal befolyásolni a megjelenésünket, az üzenetet a külvilág felé, és a szerepnek megfelelő alakzatunk hogy tud alánk vagy – adott esetben – ellenünk dolgozni. Egymás energiáit is kipróbáltuk, és részei lehettünk több win-win megoldásnak, ami egyre inkább a jövő vezetői megoldás modellje kell, hogy legyen. Elgondolkoztunk azon is, hogy mennyi minden van, amit mi tudunk magunkról, de a külvilág nem, vagy éppen forditva. Mi nem vagyunk tudatában bizonyos dolgoknak, amit kivülről viszont azonnal leolvasnak rólunk. Ez azért fontos, mert a tudásunkon és a készségeinken kivül az attitüd, a hozzáállás a legfontosabb összetevője az eredményeinknek, tehát lényeges lenne tisztában lenni a saját attitüdünkkel és felelősséget vállalni a hozzáállásunkért is.

A workshop vége felé tanui lehettünk egy szomatikus, azaz az egész testet igénybe vevő coaching folyamatnak, amiből kiderült, hogy mindenki másképp kapcsolódik a jelenéhez, jövőjéhez és múltjához, de ahhoz, hogy vállalni tudjuk önmagunkért a felelősséget fontos, hogy tudatosan ráálljunk a saját idővonalunkra és szembe nézzünk az ott tapasztaltakkal. Nagyon tanulságos és izgalmas időutazásnak bizonyult ez a gyakorlat és méltó lezárása volt egy meglehetősen rezonáns és energikus napnak.

Eperjesi Amina

A szerző coach, tolmács és fordító, illetve üzleti angol nyelvfejlesztéssel, tréningekkel is foglalkozik. Végzett coach képzést Amerikában, ahol sok évet élt, illetve Magyarországon is. Angol és magyar nyelven dolgozik mind life-, mind business-coaching területen. A szakma legizgalmasabb kérdése számára a változás: mi kell hozzá, mikor vagyunk hajlandóak változni, változtatni, és hogyan?

Lépj velünk kapcsolatba!