Magyarországi Coach Szervezetek Szövetsége

Ötödik születésnapját ünnepli a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége

A nemzetközi szinten is példaértékű szakmai összefogás 5. évfordulóján az eddigi eredményeket összegzi a Szövetség 


Baska Judit, a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének elnöke lesz a házigazdája annak a rendezvénynek, amelynek célja az ünneplésen túl a Szövetség fennállása óta elvégzett munkára való visszatekintés, és egyben értékelés is. A Szövetség által szervezett rendezvény nemcsak a coach társadalomnak, hanem a társ-szakmák és a piac képviselőinek is izgalmas programot kínál, hiszen olyan témák kerülnek majd elő, mint a coach képzések körében végzett kétéves kutatás eredményei, illetve konkrét projektek bemutatásával annak megerősítése, hogy lehetséges a társ-szakmák közötti pozitív, eredményes együttműködés.

 A program keretében Baska Judit elnök összegzi annak az 5 éves munkának az eredményeit, amelyet elsősorban a coach szakmai közösség összefogásáért, szakmai támogatásáért, és a szakma minőségbiztosításáért végez a Szövetség. Magyarországon az utóbbi években rohamos tempóban terjed a coaching szolgáltatások népszerűsége, ugyanakkor a coaching szakma magas színvonalának biztosítása komoly kihívást jelent. Ennek érdekében fogott össze 2012-ben hat jelentős hazai coach szervezet és megalapították a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségét. Az azóta már 12 tagszervezetből álló Szövetség  tagszervezetei által mintegy 900 coach szakember ernyőszervezeteként lefedi szinte a teljes hazai piacot. 

A Szövetség megalakulásakor következetes szakmai önszabályozást hirdetett meg, amelynek célja az átlátható és számonkérhető szakmai normák és sztenderdek kialakítása. A Szakmai és Etikai Kódex, a Coach Szaknévsor, illetve a coach képző intézmények körében végzett kutatás is ezeket a célokat szolgálja. A kutatás eredményeit Delzsényi Katalin a Minősítési és Képzési Tanácsadó Testület vezetője mutatja be.

A Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége fontosnak tartja a szakmai érdekképviseleten és minőségbiztosításon túl a társ-szakmákkal való együttműködést, hiszen a különböző területekről érkező szakemberek együttes tudásával, összefogásával kiemelkedően sikeres, innovatív projektek valósíthatóak meg. A rendezvény résztvevői három ilyen sikeres projektbe nyerhetnek betekintést Dobos Elvira alelnök moderálásával. 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 REGISZTRÁCIÓ ITT!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információ:

Petka Krisztina (titkár, Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége)

titkar@coachszovetseg.hu

+36 20 349 5969

Lépj velünk kapcsolatba!