Self-menedzser

Önmenedzselés vezetőknek – Interjú Márton-Koczó Ildikóval

A napokban jelent meg az Alinea Kiadó gondozásában Márton-Koczó Ildikó Self-Menedzser (Alinea Kiadó, Budapest, 2016) című kötete, mely az ötödik a szakkönyvei sorában. Ildikót még az első nyomtatott példányokra való várakozás alatt kérdeztük.

A napokban jelent meg az Alinea Kiadó gondozásában Márton-Koczó Ildikó Self-Menedzser (Alinea Kiadó, Budapest, 2016) című kötete, mely az ötödik a szakkönyvei sorában. Ildikót még az első nyomtatott példányokra való várakozás alatt kérdeztük.

MC: Ez sorban az ötödik köteted, melyet most vezetőknek írtál.

MKI: Igen, valóban vezetőknek íródott a kötet, mégpedig olyan vezetőknek, akik felismerik saját erősségeiket, de tudatában vannak a fejlődés szükségességének is. Olyan vezetőknek, akik megújulásra vágynak, akik egyszerűen csak sokkal jobban akarják végezni saját munkájukat, akik fel akarnak nőni a feladathoz vagy változtatni szeretnének, hogy önmagukkal elégedettebb vezetőkké váljanak.

MC: Mennyi idő alatt született meg a könyv?

MKI: Körülbelül tíz hónapon át dolgoztam: voltak napok, hetek, amikor csak néhány oldalt sikerült papírra vetnem, de az intenzívebb időszakokban akár egész fejezetek is születtek.

MC: Különleges a könyv felépítése, már a tartalomjegyzék is magáért beszél… Önismeret, vezetői szerep, személyes márka, kommunikáció, változások, döntések, fejlesztés, együttműködés, csapatszellem, kreativitás, jövő, elengedés… Mind a humanisztikus vezető jellemzőit felidéző hívószavak…

MKI: Vallom, hogy az emberközpontú megközelítés ma a vezetői alapok közé tartozik. Sok vezető, menedzser felismerte már ezt, és dolgozik önmagán, de mi tagadás, sokakban talán éppen ez a könyv fog változásokat indukálni.

MC: Különleges módszered van arra, hogy a könyved tartalmát írás közben is monitorozd. Mesélsz erről többet?

MKI: Valóban minden eddigi könyvem, így ez is így íródott. Három vezető, egymásról nem tudva és egymástól függetlenül kaptak egy-egy eszközt, fejezetet átolvasásra, kipróbálásra. Gyakorlatilag „élőben” tesztelték az önmenedzselési módszereket, és visszajeleztek nekem, hogy érthető-e a szöveg, az adott elmélet vagy eszköz. S elmondták a tapasztalataikat is: könnyű volt-e alkalmazni, hasznosnak találták-e… Volt olyan eszköz, ami épp a három, egymástól független, de egybehangzó visszajelzés miatt maradt ki a kötetből.

MC: Mi volt neked a legnagyobb tanulás a könyv írása során?

MKI: Természetesen az önismereti út. Minden egyes feladatot, gyakorlatot, tesztet, kérdőívet magam is elvégeztem. Kipróbálás és sajátélmény nélkül soha nem adnám ezeket az eszközöket egyetlen vezetőnek sem, hogy olvassa és végezze el őket. Mondhatom, az írás nekem önvizsgálat és sok-sok önmagammal, saját működésemmel kapcsolatos gondolkodás volt. Arra biztatom az olvasókat és a kötet segítségével önmagukat fejleszteni kívánó olvasókat is, hogy adjanak időt maguknak a fejlődésre, az eszközök alkalmazására, kipróbálására.

MC: Amikor először beszélgettünk a könyvről, egy okapit emlegettél….

MKI: No igen – mosolyodik el Ildikó. Szerettem volna, ha okapi lesz a könyv címe, ám egyetértettem a kiadóigazgatóval, a self-menedzser kifejezőbb elnevezés. Az okapi számomra különleges állat. (Az okapi egy afrikai állat, a zsiráffélék rokona, testalkata a lóra hasonlít, de nyakhossza inkább a zsiráfé. Hátsó lába zebracsíkos, fülei nagyok. A szerk.) Úgy néz ki, mintha sokféle állat különböző testrészeiből állna. Az én felfogásomban a mai vezetőnek éppen ilyennek kell lennie: sok különböző, értékes tulajdonságot kell egyesítenie, különböző kompetenciákat kell egymás mellett alkalmaznia. Mindig azt, ami az adott feladat elvégzéséhez, az adott vezetői szituációhoz a leghatékonyabb és a legemberségesebb.

MC: Kinek ajánlod még a kötetet?

MKI: Szerintem a vezetők mellett trénerek és coachok is nagy haszonnal forgathatják a könyvet, hiszen a témák szerint összegyűjtött elmélet, gyakorlat és tippek összefüggő egységet alkotnak. Ez pedig könnyen alkalmazható, adaptálható saját munkájuk során is.

MC: Mi következik most? Megvan már az új kötet terve?

MKI: Igen, természetesen, ám ez most még érik, formálódik. Az új kihívás inkább a Self-Menedzser „életre keltése”, hiszen a kötet tartalmából gyakorlatias workshop születik, amely 2017 februárjában debütál.

MC: Köszönöm a beszélgetést és sikereket kívánok a munkában!

MKI: Köszönöm és én is a legjobbakat kívánom. J

Az interjút Örvényesi Rita készítette.

Lépj velünk kapcsolatba!