coaching camp logo.png

Startol a 4. Coaching Camp: Megszokott hangulatban, új időpontban és helyszínen

.coaching camp logo.pngA Coaching Camp több, mint egy egyszerű coach-seregszemle, vagy egy konferencia. Életérzéssé vált, egymásra figyelő, egymástól tanuló, megosztásokat lehetővé tevő fórummá nőtte ki magát. Egy többnapos rendezvény, ahol mindenre jut idő.

A Coaching Camp továbbra is sokoldalú, színes és gyakorlatias

„Továbbra is kétnapos lesz a rendezvény, mert hisszük, hogy a rohanó világban érdemes megállni egy picit, nézőpontot váltani, és megújult erővel továbblépni”- mondta Bölcskei Mónika, a CC egyik megálmodója és főszervezője.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, nemcsak arra van szükség, hogy a résztvevők aktívak legyenek a workshopokon, hanem az esti átbeszélés, feldolgozás, és a másnapi újragondolás, és beépítés is ugyanolyan fontos. Ezáltal válunk igazán többé az újdonságoktól. 

A másik tényező, amelyhez szervezőként 2016-ban is ragaszkodunk, a gyakorlat-orientáltság. „Hiszünk a cselekvések általi tanulásban, hiszünk a vizualitásban, és erősen építünk az önreflexióra is”- fogalmazta meg ezt a fontos szakmai alapfeltételezést Wieland Veronika, a CC másik megálmodója és főszervezője. Idén is lesz néhány előadás, de a program gerincét továbbra is a 90 perces vezetőedzői workshopok alkotják.

Az egyik nap a coachoké, a másik a coaching szemléletű vezetőké is lesz

Nemcsak a körülmények, a program is változik. Bár a kezdetektől szerettük volna jobban bevonni a közös munkába a coaching szemléletű vezetőket, nagyon nehezen találtuk meg velük a „közös nyelvet”. Azonban sok belső, vállalati ügyfelet kiszolgáló HR szakember és coach közvetítésével mostanra sikerült megfogalmazni az új irányt. Ez pedig, Mónika szavaival: „a párbeszéd elindítása – a coaching szakma mentén – a coachok és a coaching szemléletű vezetők között”. Ehhez kínál egy nagyon jó, rugalmas platformot a Coaching Camp.

A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy míg az első nap elsősorban a coachok, coach-pályára készülők számára jelent bemutatkozási, ismerkedési, tanulási lehetőséget, addig a második nap arról fog szólni, hogy mit jelent a coaching megjelenése a szervezetekben, hol hogyan értelmezik, miként használják, hogyan tartják életben, hogyan fejlesztik ezt az eszközt.

Vállaltuk, hogy ”nyelvújítók”, fejlesztők leszünk és segítünk összehangolni a két, ma még sok esetben egymás igényeire nehezebben vagy kevésbé reflektáló oldalt, hogy ebből hosszútávú, sikeres együttműködés alakulhasson ki.”- mondták a szervezők. Mindkét napra szeretettel várunk mindenkit, aki a coachinghoz bármi módon szeretne csatlakozni.

Ami még a fentieken kívül is jelentős újdonságnak számít, hogy a coachok, a coach szemléletű vezetők, trénerek, szervezetfejlesztők, vállalati HR szakemberek mellett idén nyitunk a diákok, pedagógusok, és civilek irányába is, mert hisszük, hogy a coaching nem a nagyvállalatok kiváltsága, hanem egy nagyon erős fejlesztési eszköz, melynek terjedését a társadalom széles rétegeiben kell támogatni.

A már megszokott jó hangulattal és sok újdonsággal találkozhat az, aki idén is ellátogat a Coaching Camp-re.

 

Lépj velünk kapcsolatba!