Sztorik „ír bárd” stílusban

Suhai Gábor vezetőedzőként a Coaching Campen

Olyan mértékben lesz improvizatív a Suhai Gábor vezetésével tartandó workshop, hogy most még konkrét tematikája sem lesz. Akár egy igazi coaching folyamatban, itt is, az „itt és most”-ban íródó forgatókönyvben mindenki megtalálja a tapasztalati tudást, és az élménygyűjtést. Suhai Gábor számára első alkalommá válik a harmadszorra megrendezésre kerülő Coaching Camp. Hasonlóan másokhoz, ő is emberi kapcsolódásokat, beszélgetéseket, és sok-sok inspirációt vár az egymástól tanulástól.

coaching camp logo.pngFontos, hogy előadóként egy rendezvényre érkezve, mindenki tisztában legyen azzal, hogy mit vár, mivel megy, és mit hozna el onnan. Suhai Gábor ezzel a kérdéssel nyilván sokat foglalkozott, hiszen az ő számára már teljesen kész a kép.

Szemléletváltás – szemléletesen

„Elsősorban tapasztalati tudást, szemléletet és élményeket szeretnék megosztani.” – kezdi a bemutatkozását a szakember. Mikor a részletekről beszél, akkor azért már nem ennyire egyszerűen színezett minden, hiszen ezeket a jelenségeket nehéz nevén nevezni. „A témaválasztást a bennem két éve indult folyamat indokolta. Akkor álltam át a munkámban a probléma- és megoldásfókuszú szemléletről az erőforrásokkal való intenzív foglalkozásra.” – állítja Gábor. A Coaching Campre nem módszertant, hanem inkább kelléktárat visz a vezetőedző. „Nem kész gondolatokat, vagy egy oldalon elférő modellt, hanem egy szemléletet mutatok be, amely számomra sikeresen integrálja mindazt, amit eddig a coachingról képzéseken és a munkámban elsajátítottam.” – sorolja Gábor.

A konkrét program menet közben alakul ki

„Nem tudom, mi lesz a konkrét program”- folytatta őszintén a szakember a beszámolót. A forgatókönyvet a műhelyen jelenlévők csoportjával közösen írják, és alakítják. Ez azért is fontos, mert ez analógiája minden team coaching folyamatnak. A workshop rendelkezésre álló ideje során a résztvevők közül páran biztosan dolgozhatnak saját esetükkel, ránézhetnek saját személyes vagy szakmai erőforrásaikra, kipróbálhatnak néhány erőforrás-mobilizáló – nem csak team coaching csoportokban alkalmazható – technikát, és rövid esettanulmányokon keresztül megismerkedhetnek más lehetőségekkel is. Ezek „garantáltan sztorik lesznek, olyan „ír bárd” stílusban előadva” – mondja Gábor. „Őszinte, érdemi visszajelzéseket, igénymegfogalmazást és aktivitást várok reakcióként – nem csak a kilencvenedik percben, hanem folyamatosan. Enélkül kénytelen leszek a saját kottámból játszani, ami számomra kevésbé izgalmas, a résztvevőknek kevésbé hasznos.” – határozta meg azt, hogy mit jelent számára a vezetőedzői siker.

Új nézőpontok begyűjtése

Suhai Gábor először vesz részt a Coaching Campen, de – természetesen – már hallott a rendezvényről. Nagyon szimpatikusnak tartja a koncepciót, a szervezés profizmusáról is sok információja van. Ezekről az alapokról könnyen fogalmazhatta meg a szakember az elvárásait is: elsősorban nagy adag inspirációt, izgalmas szakmai és emberi kapcsolódásokat, beszélgetéseket vár, és remél. „Bízom benne, hogy a két nap minden percét dobbantódeszkaként tudom használni valamikor a jövőben. És remélem azt is, hogy azokon a műhelyeken, melyeken csoporttagként veszek részt, olyan élményben lesz részem, amikor a megszokotthoz képest a másik oldalon szerezhetek benyomásokat és új nézőpontokat.” – zárta a bemutatkozását a vezetőedző.

Lépj velünk kapcsolatba!