Változásgenerátorok – beszámoló az ICF 2015. évi coaching konferenciájáról

Több mint 150 résztvevővel, 34 előadóval zajlott tegnap igen sikeresen az ICF (International Coach Federation) magyar tagozatának idei konferenciája. A Nemzetközi Coaching Hét alkalmával megrendezett szakmai eseményt Bite Barbara, az ICF évi soros elnöke nyitotta meg. Beszédében arra buzdította a jelen lévő coachokat, coaching szemléletű vezetőket, illetve az érdeklődőket, hogy figyeljenek értőn, tanuljanak aktív tudatossággal, kapcsolódjanak bátran, és forduljanak egymás felé bizalommal, örömmel.

A konferencia plenáris előadással folytatódott: Hankovszky Kati tartott akvárium-coachingot. A brief coaching elismert hazai szakembere egyéni stílusával és humorával generált változást önként jelentkező ügyfelében. Kati a coaching-bemutatót a közönség megkérdezésével zárta: a résztvevő coachoktól érkező rengeteg pozitív visszajelzés erősítette és támogatta az ügyfelet.

Ezt követően Turai Léda, az ICF alelnöke számolt be az ICF, a világ legtöbb tagot számláló coaching szervezetének munkájáról, mely szerinte a fejlődés és a hitelesség útját kínálja. A szervezet az alap- és továbbképzést előfeltételként kezeli, és a vizsgák, minősítések során megmérettetést biztosít a coachok számára a szakmai hitelesség jegyében. Léda kitért a szakmai közösség megtartó erejére, és az egymástól való tanulás, fejlődés fontosságára is.

A konferencia ezt követően szekcióülésekkel folytatódott. Négy témában elismert coachok vezettek műhelymunkákat, a szekciók mentén az egyéni energia és energikus egyén, a csapatlendület és lendületes csapat, a szervezeti eredmény, eredményes szervezet, a társadalmi érték, értékes társadalom fogalmak köré gyűjtötve szakmai tapasztalataikat, gondolataikat, módszereiket.

Az ebédet követő energetizálás a hang nélküli odafigyelésre, kapcsolódásra, az egymásban rejlő kincsek felfedezésére bátorította a résztvevőket. Ezután fókuszált figyelemmel tudtunk koncentrálni Sivó Imre előadására, mely a szervezetfejlesztés és coaching együttes alkalmazásának lehetőségeit és tapasztalatait mutatta be.

Az ezt követő kerekasztal-beszélgetésen betekintést kaphattunk nagy vállalatok humánerőforrás-vezetőitől a coaching nagyvállalati alkalmazásáról, illetve a trendekről. A vezetők legfontosabbként a coaching szemlélet elterjedését és tudatos alkalmazását emelték ki, melyet elsősorban munkatársaik képzésével kívánnak elérni.

Az újabb tematikus műhelymunkát a konferencia utolsó plenáris előadása zárta, melyet az érdeklődők online is követhettek. Janet M. Harvey a csoport és team-coaching erejéről számolt be.

A következő napokban részletesen is beszámolunk az egyes műhelymunkák tartalmáról, személyes élményeinkről.

Lépj velünk kapcsolatba!