Inspiráció, szakmaiság, kapcsolódás – Coaching Camp 2014 – személyes reflexiók

Lassan egy hónapja jártunk az idei Coaching Campen, de még mindig energiával, vidámsággal töltenek fel az ott gyűjtött élmények. A jóízű beszélgetések, az őszinte érdeklődés, a kíváncsiság, a tudás átadásának önzetlensége, az új kapcsolódásokra való nyitottság… Mind olyan érték, melyet magam is nagyon fontosnak tartok, s mely szerint coachként szakmai pályámat elképzelem.

Lassan egy hónapja jártunk az idei Coaching Campen, de még mindig energiával, vidámsággal töltenek fel az ott gyűjtött élmények. A jóízű beszélgetések, az őszinte érdeklődés, a kíváncsiság, a tudás átadásának önzetlensége, az új kapcsolódásokra való nyitottság… Mind olyan érték, melyet magam is nagyon fontosnak tartok, s mely szerint coachként szakmai pályámat elképzelem.

Így azt gondolom, hogy a lehető legjobb csapatba cseppentem, s minden előadásról, workshopról, melyen a két nap alatt részt vettem, tudtam magammal hozni olyan tudást és tapasztalást, ami termékeny gondolatokat indított bennem. Mindenkitől tanultam és kaptam valami fontosat, értékeset: megnyugvást, visszaigazolást, kérdéseket, kíváncsiságot, őszinteséget, elismerést, kritikát, újítást és bizonyosságot.

Az Open Space különösen tetszett, hiszen ott és akkor már nem a módszertan, hanem a coaching-szakmai lét kérdései kerültek középpontba. Különösen Dr. Erős Ila open space témája volt rám nagy hatással, hiszen a szakmai identitás kérdéskörét feszegette. Az ott jegyzetelt egy oldalam azóta is a táskámban lapul, s elő-elő veszem, olvasgatom, ízlelgetem, dolgozom vele és rajta.

S mint azt kollégáimmal meg is állapítottuk, a termékeny szellemi közegben a közös munka is jobban ment: újabb ötletek születtek, s kreativitásunkhoz innovatív megoldásokat is találtunk. 

Hogy mit üzenek előadóként és résztvevőként azoknak, akik még nem voltak Coaching Campen? Ezt ne hagyjátok ki jövőre!
Örvényesi Rita

 

Bevallom, még soha nem voltam olyan rendezvényen, amiről ilyen nehéz lett volna beszámolni. Persze nem azért, mert nincs mit mondanom róla, hanem éppen ellenkezőleg, annyira sűrű és tartalmas volt a Gárdonyban együtt töltött két nap, hogy még most, egy hónap elteltével is nehéz eldöntenem, mivel is kezdjem az ott gyűjtött élmények közül.

Ha egy szóban kellene összefoglalnom, milyen volt az idei Coaching Camp, az inspiráció lenne az a szó, amely leginkább megragadja a lényeget. 

A két napos konferencia programja sokszínű lehetőséget kínált coachoknak és coaching iránt érdeklődőknek a fejlődésre, feltöltődésre és kapcsolódásra. A különböző megközelítéseket és módszereket felvonultató workshopok vezetői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a résztvevőket ne csak elméleti, hanem a gyakorlatban azonnal alkalmazható tudással, eszközökkel is ellássák. A programok igazán interaktívak voltak. Mozgalmasságról, aktivitásról, bevonódásról tanúskodnak a workshopok hívószavai is: cselekvés, játszmák, tudatosság, erőforrások, forgatókönyvek, változások.

A programok azonban nem csak a szakmai eszköztár bővítésére nyújtottak alkalmat a résztvevőknek, hanem például az önmagunkkal kapcsolatos ismeretek mélyítésére is, hiszen ez az egyik olyan terület, ahol mindig van mit tanulni. A szünetekben kellemes beszélgetésekre került sor, amelyek során kiderült, mindannyian fontos felismerésekkel lettünk gazdagabbak.

Részletesen nem is tudnék beszámolni az egyes programokról, amelyeken alkalmam volt részt venni, mert az biztosan meghaladná az itt rendelkezésemre álló kereteket. Ezért csak egy workshopot emelnék ki, mégpedig személyes okokból. Számomra a legmélyebb élményt Szabó Gabi „Az ügyfél a forgatókönyvíró, a coach a rendező” című workshopja nyújtotta. Mégpedig azért, mert én voltam az a bizonyos forgatókönyvíró. A pszichodráma alapú coaching során valódi, mély belátásokhoz vezetett Gabi és a csoport, amelyekért köszönettel tartozom. Hihetetlenül megérintett, ahogy láttam, hogy a személyesnek hitt problémám megindította a csoport tagjait. Volt sírás, nevetés, és igazi, mély kapcsolódást éltem át a közel másfél óra alatt. Köszönöm Nektek!

Összefoglalva, előadóként és résztvevőként is úgy éreztem, a szervezés, a helyszín, a programok és a társaság egyszerre biztosította a szakmai fejlődés, a kapcsolatépítés és a kikapcsolódás lehetőségét. Én jövőre is ott leszek!
Dobos Elvira

 

Valóban eltelt több, mint 1 hónap a 2. Camp óta, és a pozitív élmények még bennem is nagyon erősen élnek. Köszönöm a Coachszemle csapatának, hogy jelentkeztek vezetőedzőnek, mert színvonalas workshopjukkal engem, mint szervezőt és mint coachot is nagyon inspiráltak. Szervezőként hálás vagyok azért, hogy hétről-hétre lelkiismeretesen készültek, figyelembe véve a coachok aktuális igényeit, folyamatosan újították a saját programjukat, és végül egy színvonalas, több oldalról megtámogatott, inspiráló, és új gondolatokat ébresztő tudásátadással voltak jelen. Coachként pedig azért vagyok hálás, mert a szakmai munkámhoz sok új ötletet kaptam, és nem kevesebb bátorságot az írás folytatásához. 

Rita, Elvira, Zsuzsa és Miklós a szakmai publikáció előnyeiről és gyakorlatáról számoltak be nekünk saját tapasztalataik által, melynek köszönhetően élővé vált számomra mindaz, amit hallottam. Kedvet kaptam ahhoz, hogy már ott, a workshop alatt elkezdjem írni azt a könyvet, amelyen az én nevem áll, a lapjain az én gondolataim vannak, és egy nagyon jól felépített, vezetett vizualizációnak köszönhetően már a kirakatban is láthattam a könyvet. Köszönöm Nektek ezt az élményt szervezőként és coachként, és nagyon hálás vagyok személyesen is! Várunk Benneteket jövőre is a Coaching Campen, hogy további inspirációkat szerezzetek, és a kötetlen beszélgetésekkel ti is kedvet adjatok sokaknak az íráshoz!
Bölcskei Mónika

Lépj velünk kapcsolatba!