Három királyfi három királylány

Családbarát Vállalat 2014 – pályázati felhívás

Három királyfi három királylányA Három Királyfi, Három Királylány mozgalom pályázati felhvást hirdet 
„Családbarát Vállalat 2014”
címmel

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 2014-ben is meghirdeti a vállalatok számára alapított „Családbarát Vállalat 2014” pályázatát.

A Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.
A családbarát szemléletre a munkáltatók is figyeljenek oda, ez legyen érték a vállalatok számára, építsék be ezt is a CSR stratégiájukba. A jó gyakorlatokat ismerjék meg minél többen, a nyertesek példáját kövessék mások is. Keresik az olyan vállalati példákat, melyek megfelelő vezetői szemlélettel támogatják a gyermekvállalást.

A Mozgalom a Díjat olyan vállalatok számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

A pályázatot három kategóriában hirdetik ki: nagy-, közepes-, és kisvállalatok számára. Az értékelés során az alábbi szempontokat veszik elsősorban figyelembe:

  1. Van-e a vállalatnak családbarát stratégiája, van-e kismama programja, mik az elemei? Ha tipikusan férfi munkavállalók dolgoznak a vállalatnál, van-e számukra valamilyen vállalati gondoskodás gyermek születése idején?
  2. Hogyan viszonyul a vállalat a kisgyermekes munkavállalókhoz, a gyermekek vállaláshoz?
  3. Vannak-e a vállalatnál atipikus vagy rugalmas munkavégzési formák? Kik vehetik és veszik igénybe?
  4. Vannak-e a vállalatnak jellemző szokásai, hagyományai a családok támogatására?
  5. Milyen jövőre vonatkozó terveik, céljaik vannak a családbarát működés kapcsán? (felelős vállalati működés a belső állomány és/vagy külső célcsoportok felé, mely tevékenység fókusza összhangban áll a családbarát szemlélettel)
  6. Kérünk, fotókat esetleg kisfilmet is a vállalat életéből, családbarát gyakorlatáról!

Regisztráció: 2014. június 20-ig a balansz@haromkiralyfi.hu e-mail címen. – A regisztrációt követően részletes kiírást, és az egyes elemek súlyozását megküldjük a jelentkezők számára.
Pályázat beadási határideje: 2014. szeptember 15.

Az anyagot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet egyensúlyával foglalkozó, tematikus honlapján lehet feltölteni: http://www.balansz.info/
A Díj átadására a Mozgalom őszi Munka-Család egyensúly konferenciáján kerül sor.

Lépj velünk kapcsolatba!