coaching cam.png

“A tánc öröme és a jelenlét tudatossága” – Fekete Erika a Coaching Campen!

coaching cam.pngAz idei Coaching Camp egyik unikális programja lesz az a műhely, amelyen a táncnak, a mozgásnak a coaching szempontjából döntő fontosságú tudatos jelenlét kialakítására, fenntartására gyakorolt hatását tapasztalhatják meg az érdeklődők. Fekete Erika nemcsak bemutatkozik, hanem be is hívja a résztvevőket a „körbe”, hogy az együttes mozgás, a tánc örömét átélve mindenki része lehessen ennek a csodának.

Erika már a tavalyi Coaching Camp-en is részt vett. Annak élményei, hangulata szinte sodorta magával, és több érdekes műhelyen és inspiráló beszélgetésen is sikerült részt vennie. Saját bevallása szerint számára a közösségi szemlélet a leginkább vonzó ebben a kezdeményezésben, „az adok-kapok, vagyis hogy ki-ki megosztja azt, amiről úgy gondolja, hogy másoknak hasznos és építő lehet, és ugyanezzel a lendülettel bízik is benne, hogy a mások által a közösbe tett tapasztalatokból ő is épül, inspirálódik”. A tavalyi évben azt a tapasztalatot sikerült megszereznie a Coaching Campen, hogy a kölcsönös megosztásból valóban mindenki gazdagodott. 

Tánc a Jelenlétbe

Mivel a teljes program-sorozaton részt vett, ezért első kézből tapasztalta, hogy milyen értékes, sokszínű szakmai tudásmegosztás történt. Éppen ezért „nem volt kérdés, hogy idén is ott leszek”- állítja a szakember.

Mivel nagyon egyedi Erikatest-tudatos tapasztalata, melyet a coachingban, terápiás klienseinél  és a vezetői munkájában is hasznosít, ezért a szervezők felkérték, hogy ne csak résztvevőként, a kötetlen beszélgetések során, hanem a plénum előtt, vezetőedzőként is engedjen bepillantást a tevékenységébe. Erika a felkérést örömmel elfogadta, és coach nézőpontból, lelkiismeretesen készül is a bemutatójára. „A Soul Motion TM Conscious Dance alapú, Mindful Movement – ‘Tánc a Jelenlétbe’ című, mozgásos-táncos, érzékelés fejlesztő műhellyel készülök”- kezdte el Erika a beszámolóját a programjáról.

Elefánt a kulcslyuk előtt

A másfél óra alatt a vezetőedző szeretné megosztani a résztvevőkkel a tánc örömén keresztül, játékos gyakorlatokkal, a mozgás sok-sok rétegén át annak tudatosságot teremtő, jelenlétbe hozó hatását. Minden segítőnek- legyen az coach, terapeuta vagy egyéb szakember- alapvető fontosságú képessége az „izig-vérig” megtörténő jelenlét. „Csak akkor tudok igazán odafigyelni rá, és meglátni őt, ha ott vagyok testemben-lelkemben. Ezt a jelenlétet pedig a saját testemben való „otthon- levéssel” alapozom meg.”Ez alatt azt érti a szakember, hogy csak akkor vesszük észre a kliens non-verbális jeleit, testébe kódolt valódi üzeneteit, ha a saját testi jelzéseinkre oda tudunk figyelni.

A testtudatosság magas szintű elsajátítása azonban rendszeresen végzett, és sok gyakorlást kíván. Most egy egyszeri műhelymunka fog zajlani, ami olyan, „mintha egy elefántot próbálnék áttuszkolni egy kulcslyukon”- állítja a vezetőedző.

De mégis…. „már egy másfél órás műhely is elegendő ahhoz, hogy egy teljesen más tudatossági szintre hangoljuk magunkat, hogy érzékelési képességünk lehetőségeinek tágasságát és mélységét megízleljük. Kapcsolatot teremtünk magunkkal, egymással, a csoport közösségével és az Egység állapotával.”- fejezte be Erika a bemutatkozóját.

Aki pedig kedvet érez ahhoz, hogy a műhelymunkán részt vegyen, attól azt kéri a vezetőedző, hogy elejétől végéig legyen jelen, hozzon magával kísérletező kedvet, nyitottságot, és öltözzön kényelmesen. Jól festi le a workshop ígérkező hangulatát Erika zárásként megfogalmazott kérése: „A cipőket és előítéleteket az ajtón kívül hagyjuk! „ 

Lépj velünk kapcsolatba!