Mi a véleményed? MI vagy Mi?

Kedves Szerzőnk, kedves Coach-kollégánk!

Már egy bő éve a mesterséges intelligencia (MI) és a coaching szakmához való kapcsolódása erős érzelmeket és heves vitákat szító téma, noha aktualitása ellenére gyakran csak felszínesen írunk és beszélünk róla, s legtöbbünkben kettős érzelmek jelennek meg.

Mi használjuk az MI-t mint eszközt a munkánk során, vagy az MI használ miket saját tanulására, miközben megfigyeli a felhasználók kérdéseit, reakcióit, akár érzelmeit a mimikán és a hanglejtésen keresztül? Vagy ez egy kölcsönös, valódi kapcsolat, amelyben mindkét fél tanul a másiktól, a másikról? Lehet egyáltalán kapcsolatról beszélni gép és ember között, vagy a kapcsolódás privilégiumát tartsuk fenn a valós személyek interakciói – például coach és coachee – számára?

Nagyon sok a kérdés, de még kevés az egyértelmű válasz.

Ezért most arra hívunk, hogy a Magyar Coachszemle 2024. októberre tervezett kiadványában oszd meg gondolataidat, véleményedet és érzéseidet, akár terveidet a téma kapcsán.

Az “MI, vagy Mi?” című lapszámunkba 2024. július 25-ig várjuk a jelentkezéseket, majd szeptember 6-ig várjuk a kész cikkeket.

Természetesen most is szakmai lektorálással állunk rendelkezésedre. Ráadásul a Szerkesztőség két új taggal bővült, egyikük képszerkesztői funkcióban. A témaválasztás megkönnyítéséhez írtunk néhány gondolatébresztő sort.

Lehet-e személyes/bizalmas, ami mesterséges?
A mesterséges intelligencia a személyes kapcsolódással szemben, vagy mellett?
Hogyan szól a mesterséges intelligencia térhódítása a változásokról?
MI mesterséges és mi emberi?
MI / Mi a valódi kapcsolódás?
Programozott értelem vagy emóció?
Értelem, vagy érzelem?
Nyomasztó és/vagy érdekes?
Kíváncsiság és/vagy félelem?
Hogyan hat a HR szakmára a mesterséges intelligencia?
Milyen szakmák tűnnek el? Milyen szakmák születnek?
Örömmel várjuk cikkeiteket, a szerkesztőségi lapszámban a publikáició díjtalan.
Kérdés esetén állunk rendelkezésedre!

További információ és jelentkezés: szerkesztoseg@coachszemle.hu

Lépj velünk kapcsolatba!