Pályázat a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére

Mint minden évben, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdeti a Kopp-Skrabski-díj elnyerését célzó pályázatát, amelyet egy-egy, életútján vagy hivatásán keresztül példát mutató személy illetve házaspár kaphat. A Mozgalom a Kopp-Skrabski-díjjal olyan emberek tevékenységét ismeri el, akik a másik boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein. 

Tavaly  a Kopp-Skrabski-díjat egyéni kategóriában Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember kapta, a házaspároknak járó díjat pedig Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színészek. De az előző években találtunk orvos házaspárt, családsegítő alapítvány vezetőjét, az anyaság ezer arcát bemutató költő-grafikust, párkapcsolati trénereket, akikre mind illik a szó: jó emberek, akik életük példáján keresztül segítenek hozzá minket, hogy miis jobb emberek lehessünk. 

Indul a jelölési időszak

Az egyéni és házaspároknak szóló díjra bárkit fel lehet terjeszteni július 15-ig, a javasoltak közül a Kopp-Skrabski díj zsűrije választja ki azt a 10-10 személyt, akik hivatalos jelöltekké válnak.
Tegye meg Ön is tétjét és javasoljon egy jóembert! Kérjük, írja meg a Kopp-Skrabski díjra javasolt személy nevét és egy rövid indoklást a következő űrlap kitöltése segítségével: https://forms.gle/4gVtDF4X9hJNtFqY7

A Kopp-Skrabski díjátadó 2022 decemberében a Kopp Mária emlékév záróeseménye lesz, amivel alapítónk születésének 80. és halálának 10. évfordulójára emlékezünk.

Ezúton kérjük a média képviselőit, hogy vigyék hírét a Kopp-Skrabski-pályázatnak, és a díjra való jelölés lehetőségének! 

A KOPP-SKRABSKI-DÍJ ZSŰRIJÉNEK TAGJAI

Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének vezetője, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány alelnöke
Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese
Győrbíró András szociológus, a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa
Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója
Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke
Skrabski Luca, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, bíró
Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezetője

A DÍJRÓL

A díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Több országos reprezentatív felmérést végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. Kopp Mária 2009-ben megalapította a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat.

Lépj velünk kapcsolatba!