Elnökségi bemutatkozó – Segal Hajnalka PCC

Új sorozatunk keretében bemutatjuk nektek az ICF Magyar Tagozata Elnökségének tagjait. Az alábbiakban Alelnökünkről, Segal Hajnalka PCC-ről olvashattok.

1.Miért léptél be az ICF-be?

Két egyszerű oka volt: 2012-ben a Malév felszámolást követően, csak tagként vettem részt pro-bono coaching szolgáltatásban, így viszont alapító tagja lehettem a CSR csapatnak. Ezzel párhuzamosan a férjem is inspirált, aki 2012-ben elected president, majd 2013-ban az ICF Magyar tagozat elnöke volt.

2. Mikor és hogyan kerültél be az elnökségbe?

Idén januárban, rendhagyó módon, először a közgyűlés adott lehetőséget arra, hogy a pályázatom beadható legyen, majd szavazatukkal, hogy az idei évben alelnöki pozíciót tölthessek be. 

3. Mit szeretsz legjobban az elnökségi munkában?

Megérintő, hogy követhetek olyan lábnyomokat, akik minden alapvetést letettek itthon és nemzetközi szinten is ebben a szakmában. Mióta egészen közelről látom az elmúlt 10 év elnökségének, strukturált munkájának eredményét, még erősebb a hitem abban, hogy minden szakmai támogatás és program olyan stabil alapon áll, hogy fordíthatjuk a figyelmünket arra, hogy hogyan tudjuk az ICF akkreditációt, mint minőségbiztosítási garanciát/értéket még tovább népszerűsíteni és a szakmánkat méltósággal képviselni.

4. És mit utálsz (a legjobban)?

Néha emlékeztetnünk kell egymást arra, hogy ne akarjunk többet annál, mint hogy őrizzük, ami jó és arra fordítsuk az energiát, hogy ez hosszú távon fenntartható legyen. 

5. Milyen témákkal, kérdésekkel keressen téged a tagság?

Nem korlátoznám le, hogy miben fordulhatnak hozzám. Állok rendelkezésre, és amiben nem én vagyok kompetens a szervezetben, abban a témában szívesen irányítok máshoz bárkit. 

6. Mi a küldetésed az elnökségi munkával?

Szeretném, ha tudatosítanánk magunkban, hogy mennyi erőforrásunk van mint tagság, közösség és egyén, hogy mennyi itt a tudás, és hogy ezt jól tudjuk képviselni a szakmában, s a piacon egyaránt. 

7. Mi a legjobb élményed, ami az ICF-hez köthető?

9 év CSR csapattagi élményem és a fórumok, ahol kollégáktól tanulhattam. 

8. Ha bárkit választhatnál, kivel mennél el egy vacsorára? 

Oprah Winfrey vagy Michelle Obama

9. Ha megváltoztathatnál bármit abban, ahogy felneveltek, mi lenne az? 

Erre úgy tudok válaszolni, hogy nem változtatnék semmin, mert attól vagyok, aki ma vagyok, ahogyan ez történt. Ha most lennék gyerek, akkor elfogadásra és feltétel nélküli szeretetre vágynék. 

10. Ha holnap úgy kelhetnél fel, hogy szereztél egy képességet vagy tulajdonságot, mi lenne az? 

Az, hogy meg tudom tartani a család egészségét/boldogságát, a szeretet képességét, az alázatot, a hálát. 

11. Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél? 

Az, hogy már tudok és szeretek önmagam lenni.

Lépj velünk kapcsolatba!