Oszd meg, és gazdagodj!

Büszkeség és teljes bizonytalanság. Ez a két érzés járt át, amikor frissen végzett coach-ként megkaptam a képzés teljesítését igazoló oklevelet. Örültem, hogy végre van papírom a tudásomról, de fogalmam se volt, mit csináljak, és merre induljak el vele. Ekkor ajánlott valaki egy közösséget, ahol pont az ilyen kérdésekre segítenek választ találni.

Morning Coaching

2015 szeptemberében vettem a bátorságot, és végre coachként regisztráltam egy reggeli eseményre. Nem voltunk túl sokan. Hatan-nyolcan üldögéltünk a belvárosi kávézóban, és vártuk, hogy kezdődjön a Morning Coaching másfélórás rendezvénye. A Morning Coachingról előzetesen annyit tudtam, hogy egy olyan, coachok számára létrejött inspiráló, támogató szakmai közösség, amelynek célja a tudásmegosztás, közös gondolkodás és persze a személyes fejlődés. Bár úgy érkeztem, hogy senkit sem ismertem, mégis négy névjegykártyával és sok-sok inspirációval gazdagabban tértem haza. Mindennek már két éve. Azóta figyelem a közösség alapítójának, Nardai Brigittának a munkáját, akinek sikerült egy független szakmai közösséget alkotnia, amivel segíti a coaching népszerűsítését, és közvetíti a legfrissebb híreket, új trendeket.  A rendezvényeken mindig tekintélyes szakembereket, hatékony módszereket mutat be, lendületet adva ezzel a folyamatos munkához és fejlődéshez. Brigitta munkájának elismerése, hogy a legutóbbi Morning Coaching eseményen már harmincad magammal vettem részt a Premier Kultcaféban.

Mit tudsz, amit más nem?

A Morning Coaching őszi évadnyitó eseményének Nardai Brigitta és Bodor Ádám voltak az előadói, témája pedig egy olyan innovatív eszköz bemutatása volt, amellyel növelhető a személyes márka ereje egy online kurzus elkészítésével. Bár coachként sokszor ódzkodunk attól, hogy a virtuális teret használjuk, tudnunk kell, hogy számos olyan online platform áll a rendelkezésünkre, amely segítségünkre lehet munka közben. Csak sokszor nem tudunk a létezéséről. Nardai Brigitta például kidolgozott egy programot, ami coachoknak nyújt támogatást abban, hogyan különböztethetik meg magukat a piacon, és hogyan értékesíthetik hatékonyan a szolgáltatásukat. Brigitta szerette volna minél több coach részére elérhetővé tenni a programot, és pont azon gondolkodott, hogyan tehetné ezt meg, amikor az élet összehozta Bodor Ádámmal a Webuni egyik társalapítójával. A Webuni egy olyan online oktatási felület, ahol bárki, bárhonnan, bármikor könnyedén tanulhat különböző kurzusokból. Egy olyan platform, ahol a hallgató rátalálhat pontosan arra a tudásra, amit szeretne, és ahol az oktató könnyedén adhatja tovább tudását és hozzáértését. Egy online-kurzus összeállítása nem ördöngösség, de sokan tartanak tőle, mivel az online oktatás relatív még új dolognak számít nálunk. De ahhoz, hogy sikeres kurzust jelentethessünk meg, először fel kell tennünk a kérdést: mit tudunk, amit más nem? Ha ez megvan, akkor már csak megfelelő formába kell önteni a tudásanyagot, és máris árulhatjuk a felületen.

Oszd meg, és gazdagodj!

Bár az előadás elején nem gondoltam volna, hogy bele mernék vágni egy online-tréning összeállításába, az interaktív workshop engem is meggyőzött, sőt, egy játékos gyakorlat során élőben is megtapasztalhattam, hogy az online oktatás működik, és bárkinek lehet olyan témája, ami érdemes a megosztásra. Világossá vált, hogy az online felületek fejlődésével a tudománykommunikáció klasszikus módszertana lassan háttérbe szorult, és egy teljesen újfajta viszony jön létre a tudás forrása és a célközönség között. Ráadásul az online tudásmegosztás eme formájának egyik nagy előnye, hogy akkor is kereshetünk pénzt vele, ha éppen koktélt szürcsölgetünk egy medence partján. Ha kíváncsi vagy, Brigitta milyen online képzést rakott össze coachok részére, akkor kattints a webuni oldalára. Ha pedig felkeltette az érdeklődésedet a Morning Coaching, látogass el a következő eseményükre ), ahol a Gestalt szupervízió kerül górcső alá.

Viniczai Andrea

Lépj velünk kapcsolatba!