A Coachszövetség is megjelent a 2016-os Personal Hungary Szakkiállításon

Interjú Baska Judittal, a Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetségének elnökével

Az idei Personal Hungary Szakkiállításon a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének standjával és előadásaival is találkozhattak a látogatók. A szakkiállításon a résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy megismerjék a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének tagszervezeteit, valamint azt a munkát, amelyet elsősorban a coach szakmai közösség összefogásáért, szakmai támogatásáért, és a szakma minőségbiztosításáért végez a Szövetség.

Baska Judit
Baska Judit, MCSZSZ elnök

Magyar Coachszemle: A Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetsége részt vett kiállítóként a 2016-os Personal Hungary Szakkiállításon. Mekkora jelentőséggel bír ez a Szervezet életében?

Baska Judit: 2012-es megalakulásunk óta ez volt az első igazán nagy nyilvánosságot elérő rendezvény, ahol bemutathattuk a Szövetséget nemcsak a coach társadalomnak, hanem a társ-szakmák és a piac képviselőinek is.

MC: Mik voltak a tapasztalatok a kiállításon való megjelenéssel kapcsolatban?

BJ: Nagyon pozitív fogadtatást tapasztaltunk, saját belső számolásunk alapján napi 80-100 hallgatója volt az előadásoknak.Ugyanakkor itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem az elnökség tajainak és a kollégáknak, hogy az előkészítő munkában és a két kiállítási napon is önzetlenül segítették a munkánkat, volt aki Pécsről, volt aki Székesfehérvárról jött például azért, hogy ügyeletben lehessen a standon. Nagyon jó csapatmunka alakult ki, ami bizonyította, hogy mindenki fontosnak tartotta a lehetőséget.

MC: Mekkora érdeklődést tapasztaltatok általában véve a coaching, illetve a Coachszövetség iránt? Kik keresték fel a standotokat, és milyen kérdésekkel találkoztatok?

BJ: Örömmel tapasztaltuk, hogy az előadásokat is nagy számban látogatták és utána sokan odajöttek a standhoz is, érdeklődtek a Szövetségről, de főleg a Minősített Coachok Szaknévsoráról, illetve a coach képzésekről.

MC: A szakkiállítás látogatói négy előadással és egy kerekasztal-beszélgetéssel is találkozhattak a Coachszövetség szervezésében. Mesélnél egy picit ezekről? Kik voltak az előadók, kerekasztal résztvevők, milyen témák kerültek elő, és milyenek voltak a visszajelzések?

BJ: Az előadásokat úgy állítottuk össze, hogy a témák kapcsolódjanak egymáshoz, épüljenek egymásra, összefűzze őket a Szövetség munkájának bemutatása. Ugyanakkor figyeltünk arra is, hogy egyrészt a kiállításon mindkét napon résztvevő vendégek, vagy akár kiállító partnerek minden előadásunkban találjanak új témát és információt, ezért visszalátogassanak minden alkalommal.  Persze mindegyik előadás önmagában is kerek egész volt, így az is átfogó képet alkothatott a konkrét téma mellett a Szövetségről is, aki csak egy-egy előadásunkat hallgatta meg.

Nardai Brigitta kezdte az előadásaink sorát a minősítésről, a kompetenciákról és a coach képzések átvilágításáról beszélt, utána Kelló Éva kolléganővel én mutattam be a felmérésünk eredményeit, majd Dobos Elvira tartott kerekasztal beszélgetést azzal kapcsolatban, hogy a piac mit vár egy coachtól. A kerekasztal beszélgetésben Sávainé Ábel Anita (K&H), Chrenóczy-Nagy Judit (ICF), és Papp Zoltán Péter (Jobcapital) voltak a vendégeink. Dr. Tóth Judit zárta az előadások sorát, és adott tanácsokat arra nézve, hogy hogyan válasszunk coachot.

31317830901 6496b1b5d6 z

MC: Tervezitek, hogy megjelentek a jövőben más hasonló rendezvényen is?

BJ: Minden rendezvény és esemény, amely a coachinggal kapcsolatos, fontos platform nekünk, így igyekszünk minél több fórumon megmutatni magunkat, a törekvéseinket, hogy minél több coach kolléga érezze fontosnak nemcsak a tagszervezetek, de az ernyőszervezet létezését is.

MC: Nagyon sok dolog történt az elmúlt egy évben az MCSZ körül, folyamatosan dolgoztok a coach szakmát érintő ügyeken. Mik a közelebbi és távolabbi céljai a szervezetnek?

BJ: Az Elnökség december 8-án kezdi meg a jövő évre a felkészülést, akkor fogjuk meghatározni, hogy milyen irányokon, témákon dolgozunk a következő évben. Azt már most tudjuk, hogy a fókuszban a képzések átvilágítása és a Szövetség ajánlati listájának kidolgozása lesz.

MC: Olvasóink nevében is köszönjük válaszaidat!

Lépj velünk kapcsolatba!