színes.png

Színezd ki! ( Magadat, a szüleidet, gyerekedet, munkatársadat… )

Színes Önismeret és Kommunikáció címmel szervezem és tartom havi rendszerességgel ezeket a nyílt workshopokat.

A műhelymunka ötlete még februárban született meg, amikor egy internetes társkereső oldal működtetőjétől felkérést kaptam önismeret, társkeresés és párkapcsolat témakörben gyakorlati előadás megtartására.  Az előadás alatt fogalmazódott meg bennem, hogy ne csak beszéljek erről, hanem gyakorlatozzunk is! – Meséli Bakai Zsóka.

A klasszikus, Hippokratesz-i személyiségtipológia és a DISC, a színek és a viselkedésen alapuló módszertan ötvözetéből alkottam meg az én saját tudásanyagomat a  Színes Önismeret és Kommunikáció – Színes Kérdések és Válaszok Rendszerét.

A workshopokat nem csak társkeresők számára szervezem, ennek a módszertannak az ismerete és alkalmazása hasznos a mindennapi élethelyzeteinkben, kommunikációnkban is.

Coachként, önismereti trénerként miért éppen a workshopot használom a karakterológiai módszertan bemutatására? Elsősorban azért, mert ez az a műfaj, ami lehetővé teszi az új ismeretek átadásán túl azok azonnali, helyszínen történő begyakoroltatását is. A workshopon rövid elméleti ismertetés után a résztvevők színes gyakorlatokon keresztül érzékelik, hogyan segítenek minket a színek a hétköznapi kommunikációs helyzetekben! A workshopon a MEGÉRTÉS, az egyéni és páros gyakorlatok elvégzése után pedig a FELISMERÉS, majd az ALKALMAZÁS fázis hármasa adja az értékes, gyakorlati tudást. Színes szituációkra színes kérdéseket és színes válaszokat alkotunk, mindenki a saját kérdéseit és válaszait gyűjti össze a Színes Kérdések és Válaszok Munkafüzetbe.

Nem is gondoltam, hogy a színek segíthetnek önmagunk és mások jobb megismerésében és a könnyebb megértésben” – fogalmazott a workshop egyik résztvevője.

„Hallottam már a klasszikus tipológiáról is, a színezéses módszert is ismertem már, de igazából nem tudtam, hogyan használjam”– mondta az egyik multinacionális cég pénzügyi elemzője a workshop zárásakor.

A workshop műfaját azoknak a coach kollegáknak ajánlom jó szívvel kipróbálásra, akik már tréneri képzettséggel is rendelkeznek, és akik szívesen dolgoznak egyszerre több emberrel, figyelik a csoport dinamikát, és akik új gyakorlatok kidolgozására, kipróbálására is nyitottak.

Nekem elsősorban az új, saját módszertan és ahhoz igazított gyakorlatok kidolgozása jelentette a legszebb és legnagyobb feladatot

Lépj velünk kapcsolatba!