Nem mese: a coaching hatásos

Újabb kötet jelenik meg hamarosan a Business Coach Kft. gondozásában. Népmesei ihletéssel 77 igaz mesét olvashatunk 34 coach tollából. Különös ellentéttel a könyv azonban leszámol a ” coaching-mesék” világával: a szerzők valós esetek részleteit, eredményeit, helyzeteit osztják meg az olvasóval. A szerkesztők pedig a népmesék világából kölcsönzött hasonlatok mentén gyűjtötték fejezetekbe a coachok történeteit, melyeket vidám illusztrációk egészítenek ki.

Az olvasó sikeres vagy épp el nem kezdődött folyamatokat követhet végig: tanúja lehet egy-egy elkapott pillanatnak, beszélgetésnek, helyzetnek. Megjelennek az ügyfelek is a maguk sokszínűségében: vezetőként, beosztottként, erősnek, gyengének vagy épp alázatosnak, netán mindenhatónak mutatva önmagukat. Beláthatunk az ügyfelek tanulási folyamataiba, elakadásaiba, változásaiba. Bárki, aki eddig még nem vette a bátorságot, hogy coachtól kérjen támogatást, most a valós esetek pillanatait rögzítő történetekből meggyőződhet arról, hogy a coach biztonságos környezetet teremtve vigyázza és kíséri változásait.

De ami ennél is fontosabb: a történetekben megjelenik a coach maga. A távoli, „ki tudja, mit csinál egy kócs” megközelítést alapjaiban megváltoztatják a történetek: A coach emberi mivolta, érzelmei, gondolatai, problémái, kétségei is megjelennek a sorokban. A sok szerző és a sok történet pedig egyet bizonyít: a coachok személyisége sokféle és színes, s valami elemi szabályszerűséggel mindig minden ügyfél megtalálja azt a szakembert, aki ott és akkor a legjobb támogatója az egyéni fejlődésében. Én már olvastam… Érdemes!

A könyv bemutatója 2016, szeptember 20-án, 9.00 órakor kezdődik. Regisztrálni itt lehet.

Lépj velünk kapcsolatba!