háromkirályfi.jpg

Családbarát Vállalat Pályázat 2015

háromkirályfi.jpgA Három Királyfi Három Királylány Mozgalom meghirdeti a Családbarát Vállalat 2015 pályázatot. Célju a díj adományozásával, hogy a vállalati családbarát szemlélet elismerésével értéket teremtsenek, a jó gyakorlatok kiemelésével példát nyújtsanak.

Az olyan vállalati példákat keresik, melyek elsősorban nem anyagi ráfordítással támogatják a gyermekvállalást, hanem a megfelelő vezetői szemlélettel és saját megtartó vállalati kultúrájukon keresztül képviselik ezt a szemléletet.

„Kopp Mária által alapított Mozgalmunk célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.”

A gyermekvállalás szempontjából meghatározó a családbarát szemlélet, a munka – magánélet egyensúlya, valamint a pozitív példák minél nagyobb nyilvánossága. A Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. A Díjat olyan vállalatok számára adományozza, akik családbarát, munka‐magánélet egyensúlyát  támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

A pályázatot három kategóriában hirdetik ki: nagy‐, közepes‐, és kisvállalatok számára.

családbarát pályázat.jpg

„Idén is szeretnénk kiosztani a legjobb videókért járó különdíjakat. Kiemelt szerepet tulajdonítunk a CSR programba integrált családbarát intézkedéseknek.” – fogalmazta meg a mozgalom szóvivője.

Regisztráció: 2015. szeptember 5-ig ezen a linken lehet. A regisztráló cégeknek részletes tájékoztatást küldünk. Pályázatok beadási határideje: 2015. október 20.

A pályázati felhívás megtalálható a haromkiralyfi.hu és a balansz.info honlapokon.

Az értékelés során az alábbi szempontokat veszik elsősorban figyelembe:

  • Van-e a vállalatnak kismama-programja, mik az elemei? Ha tipikusan férfi munkavállalók dolgoznak a vállalatnál, van-e számukra valamilyen vállalati gondoskodás gyermek születése idején? Hogyan viszonyul a vállalat a gyermekek születéséhez?
  • Van-e a vállalatnál atipikus/rugalmas munkavégzési forma? Kik vehetik/veszik igénybe?
  • Milyen jövőre vonatkozó terveik, céljaik vannak a családbarát működés kapcsán?

Regisztrálni a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka‐magánélet egyensúlyával foglalkozó, tematikus honlapján is lehet: www.balansz.info A Díj átadására egy ünnepélyes keretek között kerül sor.

Lépj velünk kapcsolatba!