elbűvölő üvegek.JPG

Kipróbáltam… a „Színező”- coachingot

elbűvölő üvegek.JPG

Még röviddel karácsony előtt történt, hogy Gál Borival találkoztunk egy szakmai rendezvényen. Összenevettünk, amikor megállapítottuk, hogy pirosba öltöztünk a hideg, borongós téli estén, hogy némi életet és tüzet lopjunk a korai sötétségbe. Természetesen gyorsan a színekre terelődött a szó. Meg arra, hogy nem vagyok jóban a színekkel. Azután már csak két mondat, és megbeszéltük, hogy az év elején találkozunk és kísérletezni kezdünk…

Január közepén találkoztunk. Kellemetlen érzéseim voltak, s Borinak el sem árultam, hogy majdnem lemondtam az időpontot. De mintha ő megérezte volna, üzenetet írt, hogy másnap szeretettel vár. Nem volt mit tenni… A színező coaching kezdetén a célomat úgy fogalmaztam meg, hogy szeretnék jobb viszonyba kerülni a színekkel, tudni szeretném, hogy melyik az én színem és melyik nem. A miértek nem is érdekeltek: tényeket akartam.

Miután előkerültek az apró, színes folyadékot tartalmazó üvegek, mintha elvarázsoltak volna. Nem sokáig keresgéltem, válogattam. Hívtak, megszólítottak a színek, ösztönösen nyúltam egyikhez, másikhoz. Megnéztem őket fényben, s utána már tudatosan cseréltem egy másik árnyalatra, amire ki tudja miért, szükségem volt. „Hiszek abban, hogy a színeid benned vannak… Csak elő kell csalogatni a belső bölcsességed!” – biztatott Bori.

színtanácsadás.JPG

Az üvegcséket kicsit hátrahagyva én adtam kihívást Borinak. Arra kértem, hogy próbáljon színtanácsadást is adni nekem. Nos… nem tanácsadás lett, hanem coaching. Pillanatok alatt kiválasztottam a saját árnyalataimat.

Bori bólintott, majd határozottan leemelt egy témába illő tanácsadó szakkönyvet a polcról és fellapozva megmutatta: jól döntöttem. No igen: a belső bölcsességem, és a saját színeim….

Kérdései mély és spirituális tartalmakat szólítottak meg. Csak önmagamnak, vagy éppen hangosan kimondott válaszaim úgy illetek az eddigi képbe, mint egy kirakó hiányzó darabkái. Csak rajtam múlt, hogy mennyire élem át spirituálisan a színező coachingot, vagy mennyire maradok a hétköznapi megoldások talaján. Megdöbbentő élmény, amikor felismered, hogy a csakrák színeit választottad ki tudat alatt – ráadásul sorban. Azután rájössz arra is, hogy egy szín hiányzik, amelyikkel nehezen barátkozol egyébként is.

a segítők.JPG

Egyedülálló önismereti és spirituális utazásban volt részem. Bori – teljesen rám hangolódva, előhúzta a színes üvegekhez tartozó kártyacsomagot is. Elmondása szerint ezek nem minden coachingban kapnak szerepet. Ha úgy látja, hogy az ügyfele lelki nyitottsága ezt megengedi, akkor mélyebb, spirituális szintre viszi a beszélgetést.

Felszabadító, örömet adó, lelkesítő belső utazás volt. Erőt adó önismereti munka, Bori tapintatos, de határozott szakmai kíséretével. S hogy ajánlom-e a színező coachingot? Ha bátor vagy, mindenképpen! Ha bátortalan vagy, akkor feltétlenül!

Lépj velünk kapcsolatba!