Nemes Antónia.jpg

Döntött a zsűri: Nemes Antónia lett 2015-ben az év coacha

Nemes Antónia.jpgA szakmai zsűri Nemes Antóniának (ACC) ítélte a 2015. évi év coacha díjat. A zsüri tagjai: Turai Léda MCC, Horváth Tünde MCC, Delevic Zita PCC, Mezei Andrea PCC. A zsüri szakértői véleményét az ICF weboldaláról idézzük:

” A 2014-es ICF „Az év coach-a” pályzatra érkező szakmai anyagokat, összességében igen magas színvonalúnak találtuk. Örömmel állapítottuk meg, hogy nehezen tudunk dönteni.  Az esetek különböző területekről jöttek  a for profit, non-profit szférából egyaránt, és egészen széles és sokszínű műfaji és módszertani skálát öleltek fel. Az üzleti, vezetői és life coachingokon belül is voltak hosszabb és egy-két alkalmas egyéni, páros és team coaching esetleírások. A coach-ok a legkülönbözőbb módszertanokat sorakoztatták fel a solution focus coachingtól, a gestalt elemeken át, az integrál szemléletig.
Különösen érdekes szakmai utazás volt idén a zsüri tagjának lenni!

Ezúton is gratulálunk minden pályázónak köszönjük az erőfeszítést, mind a kiíróknak mind a pályázóknak, mert úgy érezzük, hogy maga a pályázat hozzájárul szakmai közösségünk erősödéséhez, a hazai coach szakma fejlődéséhez, amit az idei pályázatok szakmai színvonala is egyértelműen bizonyít.”

Indoklás:

Három fő szempontot jártunk körül a közös döntésünkkor:

  • A módszertan tetten érhető-e és mennyire természetes módon illeszkedett és vitte előre a folyamatot. Hogyan és milyen mélységben jelentek meg a coach kompetenciák a folyamatban.
  • Honnan hová jutott a folyamat.
  • Mennyire volt önreflektív a coach.

A nyertes pályázatnak az volt a erőssége, hogy a coachnak volt egy tiszta, követhető coaching módszertana, amivel erőltetés nélkül, mélyen és komplexen tudta körbejárni az ügyfél dilemmáit, és ez természetes módon vitte előre a coaching folyamatot.
Erősségnek találtuk még a a coach komplex gondolkodásmódját.

Tisztán kirajzoldódott maga a fejlődési ív, és az előrehaladás mértéke szakmailag korrekt, és emberléptékű volt. A coach és az ügyfél viszonyát nagyon emberinek találtuk, a coach hozzáállását pedig koherensnek és elkötelezettnek láttuk. Nemcsak, hogy egyenrangú partnernek tartotta az ügyfelet, de fel is hatalmazta, hogy saját maga jöjjön rá, mely konkrét lépések megtétele járulhat hozzá leginkább a kérdéses szituáció javításához és önmaga fejlődéséhez. Jól használta megérzéseit és rugalmasan alkalmazta a különböző coaching eszközöket, amelyek mind az ügyfél előrehaladását szolgálták. Fontos szempontunk volt még az önreflexió, és a pályázatok közül ez volt a leginkább önreflektív folyamat, amelyben érzékenyen és nagyon őszíntén jelentek meg a coach dilemmái, töprengései, bizonytalanságai is.

Mindezek fényében egy érett személyiség és egy érett coach rajzolódott ki számunkra a pályázó személyében.
Szívből gratulálunk neki, és további sok, hasonlóan szép munkát kívánunk!

Lépj velünk kapcsolatba!