Marilee Adams: Kérdezz másként! – könyvajánló

Akár a fa alá is kerülhet karácsonyra az a könyv, melyet most ajánlunk, a Casparus Kiadó „Kérdezz másként, élj másként” című kötetét. A könnyen érthető nyelvezetű, akár az ünnepek közti pihenés és lazítás ideje alatt is egy-két nap alatt elolvasható könyv azonban ennél jóval hosszabb időre hozhat változást gondolkodásunkban…

A kötet nem titkolt célja, hogy olyan készségeket és technikákat mutasson be, melyek segítenek a kérdező problémamegoldásra való átállásra. Ez a technika úgy otthon, mind munkahelyi helyzetekben jól alkalmazható, sőt, a kötetben elbeszélt történetet követve párhuzamosság is felfedezhető.

A kérdésnek hatalma van – állítja Marilee Adams. A kérdések irányítják a gondolkodást, melyek meghatározzák a cselekvést, s azok a tetteken át az eredményeket. Mindez az előremutató visszacsatolás, azaz a jövőre ható gondolatok feltárásával valósul meg.

„A Kérdező Gondolkodás különféle, kérdéseken alapuló készségek és technikák rendszere, amelynek segítségével sokkal tágabban szemlélhet szinte bármilyen élethelyzetet.”

A választások térképének nevezett gondolattérkép abban segít, hogy a tanuló és ítélkező magatartást, és az ilyen viselkedésre jellemző kérdéseket megismerhesse az olvasó. A „Ki a hibás?” feltevése helyett a „Mi az én felelősségem? Mit gondolnak és éreznek a többiek? Mi az, ami lehetséges?” típusú megközelítés elsajátítása a cél.

De hogyan? Erre ad választ az utolsó harminc oldal, melyen összesen tíz eszköz leírása kapott helyet. S ezekhez a gyakorlatokhoz most a Magyar Coachszemle olvasói kedvezményesen juthatnak hozzá a Casparus Kiadó jóvoltából. A kedvezményes ár ide kattintva érhető el.

Lépj velünk kapcsolatba!