601679_253835128054236_46185986_n.jpg

Interjú a Szárnyas Fejvadásszal

Az álláskereséshez kapcsolódó ezernyi kérdés mindig aktuális. Legyen szó pályakezdőkről, pályaelhagyókról, külföldön szerencsét próbálókról vagy munkájukat önhibájukon kívül elvesztő emberekről. A munkaerőpiac minden eddiginél gyorsabb ütemben alakul át, a munkaadói és munkavállalói oldalon jelentkező igények és elvárások ugyancsak folyamatosan változnak.

Az interneten számos olyan fórumot találhatunk, ahol a munkaadó és a potenciális munkavállaló találkozhat. Ezek közül egyre inkább kitűnnek az olyan oldalak, melyeket közösségi hálók működtetnek. Mi az előnye ezeknek a portáloknak? Hogyan működnek? Hogyan látják a munkaközvetítők a mai munkaerőpiaci helyzetet? Kérdéseinkkel a legnagyobb hazai nonprofit, közösségi platform által dinamizált állásközvetítő oldalt, a Szárnyas Fejvadászt kerestük meg.

Coachszemle Life: Mi is pontosan az a Szárnyas Fejvadász, és hogyan született meg a portál ötlete?

Szárnyas Fejvadász: A Szárnyas Fejvadász egy álláslehetőségeket posztoló oldal a Facebookon, amit most már hatan működtetünk szabadidőnkben. Az oldal több mint két éve indult, miután úgy fél évig a saját falamon posztolgattam az álláshirdetéseket, mert sok ismerősöm, barátom jelezte, hogy segítségre van szüksége. Mivel a memóriám véges, ez látszódott a legegyszerűbb megoldásnak, de aztán azt vettem észre, hogy elborítják a falamat a munkalehetőségek, amit nyilván sok barátom kevésbé viselt jól. Így úgy döntöttem, hogy áthelyezem ezt a tevékenységet egy külön oldalra.

CL: Hogyan kell elképzelni a munkátokat a mindennapokban?

SZF: Mindenki annyit foglalkozik az oldallal, amennyi épp az idejébe belefér. Mivel nem ebből a tevékenységből élünk, meg a családdal, magánélettel is kell foglalkozni, ezért egyelőre így oldjuk meg a helyzetet. Az álláslehetőségek üzenetben vagy a falra posztolva érkeznek. Eredetileg az volt az elképzelés, hogy egy álláskereső sok olyan hirdetéssel is találkozik, ami számára érdektelen, de másnak jó lehet. Mára ez már kiegészül azzal, hogy megtaláltak minket a közvetítő-toborzó cégek is, hiszen elég nagy elérést tudunk biztosítani; emellett megjelentek a közvetlenül hirdető munkáltatók is, vagyis számtalan cég hirdet nálunk most már rendszeresen úgy, hogy egyenesen nekünk küldi el a hirdetését.

601679_253835128054236_46185986_n.jpg

Az álláshirdetések mellett igyekszünk olyan tartalmakat – cikkeket, videókat – is posztolni, amik az álláskeresőknek vagy akár a munkáltatóknak érdekesek lehetnek. És teszünk fel olyan posztokat is, amik beszélgetést vagy közös gondolkodást indítanak el a munkakereséssel, munkaerőpiaci helyzettel kapcsolatban. No és persze, időnként csak felteszünk egy jó zenét, egy inspiráló képet, mert ebben az élethelyzetben különösen fontos, hogy az ember töltődni is tudjon…

CL: Rengeteg álláslehetőséggel találkoztok nap mint nap. Milyennek látjátok a mai magyar munkaerőpiaci helyzetet? Mik jelentik a legnagyobb nehézséget a munkakeresők számára?

SZF: Sok sebből vérzik ez az egész: van egy nagyfokú bizalmatlanság, sőt ellenségeskedés a két fél – álláskereső és munkaadó – között. Hogy joggal vagy nem, az más kérdés: nyilván van olyan dolog, amiben mindkét félnek igaza van, de nagyon sok az általánosítás, ami azért hordoz magában veszélyeket. Az álláskeresők nyilván krízisként és kudarcként élik meg a helyzetüket, ami különösen érzékennyé teszi őket érzelmileg és lelkileg, félnek a kiszolgáltatottságtól, az anyagi bizonytalanságtól és attól, hogy kihasználják őket. A munkaadóknak sok negatív tapasztalatuk van a jelentkezők motiváltságával vagy az embereik munkamoráljával kapcsolatban, miközben a szabályozásoknak köszönhetően nagyon sok a teher rajtuk – vagyis igyekeznek úgy működni, hogy ezeket a terheket minél kevésbé érezzék meg, akár a munkavállaló kárán is. Ennek is köszönhetően a magyar munkaerőpiacra jellemző, hogy a munkaerő erősen alulfizetett, és időnként egészen döbbenetes munkakörülmények között dolgozik.

1001472_399808090123605_481594461_n.jpg

A munkakeresés során nagyon hiányzik a tudatosság és az informáltság: sok álláskeresőnek az önéletrajz vagy a motivációs levél elkészítése is nehézséget jelent. A visszajelzések alapján a legnagyobb nehézség viszont nem is ez, hanem az a jelenség, hogy a munkáltatók nem jeleznek vissza a pályázóknak – valószínűleg azért, mert olyan nagyszámú jelentkezést kapnak, amit sok időbe és így pénzbe kerülne adminisztrálni. De a munkakeresőknek ez egy neuralgikus pont: kell az emberek lelkének az a visszajelzés. És ebből talán már ki is tűnik, hogy a legnagyobb gond a párbeszéd hiánya a két fél között. Mi azon igyekszünk, hogy ez meginduljon. Mert jó lenne, ha tudatosulna a felek fejében, hogy nem ellenségei egymásnak, hanem partnerei, egyik sem maradhat fenn a másik nélkül.

CL: Miben más a Szárnyas Fejvadász, mint más munkaközvetítő fórumok? Milyen visszajelzéseket kaptok?

SZF: A visszajelzések alapján az álláskeresők hitelesebbnek látnak minket, mint másokat. Megvan a Szárnyasban az a fajta személyesség, amit máshol nem tapasztalnak meg. Számunkra az álláskereső személye épp olyan fontos, mint a munkáltató – más állásközvetítő számára érthető okokból az utóbbi élvez prioritást. Hozzánk lehet fordulni örömmel-szomorúsággal is: sok olyan levelet kapunk, ami magánjellegű, és ezekre is válaszolunk a tőlünk telhető legnagyobb odafordulással és a tőlünk telhető legjobb tudással.

A munkáltatók részéről nyilván egyfelől az a vonzó, hogy nálunk ingyenesen adhatnak fel hirdetést, de a nagy elérés is előnyt jelent. Emellett a visszajelzéseik alapján legtöbbször nagyon értékes jelentkezéseket kapnak.

CL: Mik a jövőbeli terveitek?

SZF: Szeretnénk kilépni a Facebook keretei közül. Nem arról van szó, hogy ez megszűnik, de most dolgozunk egy olyan oldal létrehozásán, ami jóval több lehetőséget ad nekünk is, az álláskeresőknek és a munkáltatóknak is, mint ez a közösségi felület. Olyan oldal lesz ez, ahol az álláskereső és a munkaadó egyaránt partnernek tekintett, és mindkettő kap szolgáltatásokat. A későbbiek során létrehozunk majd egy offline központot is, először csak Budapesten, de ha minden jól megy, később majd az ország más pontjain is. Itt képzési lehetőségek, egyéni és csoportos tanácsadások, relaxációs és közösségi lehetőségek várják majd az álláskeresőket, de tervben van az is, hogy a munkáltatóknak is segítséget nyújtanánk abban, hogyan találhatják meg a számukra legideálisabb embereket, és később hogyan motiválják őket.

Az a víziónk, hogy lehet ezt másképp is csinálni. Lehet a két fél közötti szakadékra hidat verni, lehet a munkakeresés a lehetőségek időszaka is, nemcsak a kudarcélményeké. És lehet a munkaerőpiac sokkal barátságosabb, emberségesebb.

CL: Köszönjük!

Lépj velünk kapcsolatba!