egyensúlyban lenni igenis nehéz

Ismerjük el, hogy egyensúlyban lenni nagyon is nehéz!

egyensúlyban lenni igenis nehéz„A mai világ azt várja tőlünk, hogy mindenben gyorsak és hatékonyak legyünk, s az az elvárás nehezedik ránk, hogy a problémákat minél gyorsabban és fájdalom-mentesebben orvosolni kell. Így van ez az egyensúly-vesztett állapot helyreállításával is.”

„Ez azonban nem feltétlenül célravezető. Úgy gondolom, maga a folyamat az igazán fontos: hogy hogyan sikerült új egyensúlyi állapotot létrehoznunk, hogyan küzdöttünk meg a megváltozott állapottal, és közben milyen új erőforrásokra tettünk szert. Ahogy a kibillenés sem egyik pillanatról a másikra történt, hanem hosszú folyamat, téves döntések, viselkedésminták eredménye, úgy a megoldás is egy folyamat, ahol rengeteg tapasztalat, korábbi siker vagy kudarc aktiválódik, és tereli a folyamatot egyik vagy másik irányba. A kudarc is tanulság, ha tudatosan a helyére tesszük, elemezzük, és megértjük a miérteket.” – írja Kovács Petra pszichológus az Egyensúly című lapszám szerkesztői ajánlójában.

A nyárra sokszínű, izgalmas és gondolatébresztő cikkeket gyűjtöttünk csokorba, melyekhez jó olvasást és az egyensúly megteremtéséhez pihenést, kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk a Szerkesztőség nevében:

Dobos Elvira és Örvényesi Rita
főszerkesztők

Lépj velünk kapcsolatba!