Személyiségünk a munkaeszközünk

Számomra az egyik legnagyobb öröm, és kiváltság, ha csoportokkal foglalkozhatok. Ezt csak fokozza, ha a csoport szakemberekből áll, akik azzal a céllal jöttek, és maximálisan elkötelezettek abban, hogy tanuljanak, tanáraiktól, egymástól, magukról, csoportokról, és azok viszonyáról.

Minden ember, ha kiváló munkát akar végezni, rendszeresen karban tartja a munkaeszközét, és ezt nekünk is meg kell tennünk. Ezért a TTF képzésen nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai személyiség fejlesztésre, az önreflexiós készség fejlesztésre. Látni, ahogyan 10-12 szakember, vagy lelkes kezdő megérkezik az első alkalommal, tapogatóznak, megfigyelnek, próbálkoznak, elhelyezik magukat, majd formálódnak a szakmai személyiségek, a személyes megélés, a csoport visszajelzése, a másikkal való interakció során – nos ennek szemtanújának lenni, igazi ajándék számomra.

Ősszel, amikor elindult az első csoport, már a jelentkezéskor éreztem, hogy izgalmas utazásban lesz részünk, mert a csoport egyformán volt lelkes, elkötelezett, és értékalapú, és mindezen hasonlóság mellett pedig elképesztően különböző személyiségű, tapasztalatú, életkorú, habitusú. Vannak köztük egyetemi tanárok, vállalati vezetők, coachok, szervezetfejlesztők, cégvezetők, alkalmazottak és vállalkozók.

A kigondolt koncepciónk, képzési struktúránk hasznosnak bizonyult, a résztvevők alkalomról alkalomra megerősítik ezt.

Minden témát, ami a program része, legyen az szervezetfejlesztés, csoportdinamika, facilitálás, team és csoport coaching, fejlesztő programok összeállítása, olyan kollégák képviselik a programban, akik nem csak tudói, de napi szinten gyakorlói annak, amit tanítanak.

Az a struktúra, amit megálmodtunk, sokat segít a képzés célját, és a benne résztvevők célját illetően. Egy modul 3 napból áll, amiből 2 nap saját élményű nap, a harmadik úgynevezett kognitív nap, vagyis megtanuljuk, amit megéltünk. Minden modul után reflexiós levelet írnak a résztvevők, melyben „kiírják magukból” személyes megélésüket a 3 nappal kapcsolatban.

Azt is fontosnak tartottam, hogy a képzés ne steril, idilli helyzetet tartson fel 8 hónapon keresztül, ami bár nagyon kellemes lehet, de tudjuk, ahol emberek vannak, ott  szimpátia, és antipátia, egyetértés és egyet nem értés is van. Lehet, hogy kimondva, ellenkező esetben a felszín alatt.

Ami ebben a képzésben történik az igazi, emberi, fejlesztő. Mindenki beteszi az erősségeit, tudását, készségeit, legjobb gyakorlatait, kétségeit, kételyeit, örömét és dühét, és frusztráltságát. Autentikus érzéseket élnek meg, és azok megélésén keresztül tanulnak önismeretet, és a személyiségük használatát a fejlesztő csoport munkában.

Idén február 26-án elindítjuk a 2. évfolyamot, amire folynak a jelentkezések, és már most látszik milyen nagyszerű és izgalmas csoport kezdi el a közös munkát!

Részletek itt: http://legacy.hu/nyiltkepzesek/legacy-ttf-kepzes-2-evfolyam

Azok számára, akiket érdekel a képzés, de szeretnének saját élményt szerezni, megismerni a programot, az oktatókat, nyílt estet szervezünk, mely térítésmentes, csak regisztrációhoz kötött.
Azok számára, akik eljönnek, 100 ezer forint kedvezményt biztosítunk a képzés árából.

http://legacy.hu/esemeny/betekintes-legacy-trener-teamcoach-facilitator-kepzes

Márton Mónika

Lépj velünk kapcsolatba!