coaching camp

Sok izgalmat ad a virtualitás – Virtuális coaching Kun Andreával és Szabó Zsófiával

coaching campAz idei Coaching Campen nemcsak a klasszikus coaching irányzatok, módszerek mutatkoznak be, hanem lehetőséget kapnak azok a coachok is, akik a 21. század technikáját használják a munkájuk során. A virtuális coaching ugyan csupán egy, ezen irányzatok közül, de az eszköz használata újdonságnak számít a többségében a fizikai kapcsolatot elsődlegesnek tartó, szakmai látásmóddal rendelkező hazai piacon. Kun Andrea és Szabó Zsófia workshopján a virtuális személyes tér hatását próbálhatják ki a résztvevők.

Zsófi 3 évvel ezelőtt egy évre kiköltözött Angliába. Elsősorban pihenni szerettek volna, ugyanakkor nem szándékozott teljesen kilépni a munkából, így azokkal az ügyfelekkel, akik nyitottak voltak a telefonos, Skype-os további munkákra, folytatták az együttműködést. Ehhez az időszakhoz köthetőek az ő első Skype-os coaching élményei.A Coaching Campen bemutatkozó két facilitátor, az Ascon Consultingot képviselő Kun Andrea és Szabó Zsófia számára a virtuális coaching éppoly távoli és idegen volt 3 évvel ezelőtt, mint maga a coaching műfaja 6-7 éve.  A két szakember kezdeti élménye e műfajjal is különböző.

Andinak egész más út jutott részül. Ő már a coaching képzését is részben virtuálisan végezte. A képzési program elején és végén zajlott a személyes találkozó, de a közbenső alkalmak során virtuálisan tanultak, gyakoroltak a résztvevők.” Számomra a virtuális tér a coaching egyik természetes közege”- állítja a szakember.

A tavalyi évben „talált egymásra” a két coach. Egy multinacionális ügyfelüknél 2013 őszén indítottak egy regionális képzést arról a témáról, hogy is lehet a virtuális-multikulturális környezetben hatékonyan munkát végezni.  Magát a tréninget egy virtuális ismerkedéssel indították el, majd egy személyes, több napos tréning után minden résztvevő kaphatott virtuális coaching alkalmakat.

Ezek a coaching folyamatok- a szakemberek szerint -, rendkívül izgalmasak voltak. „ Van egy szépen kibomló rétege annak, ahogy a soknemzetiségű, – kultúrájú és többnyelvű közösség tagjai egymásra hatnak, és emellett sok izgalmat és tanulást ad nekünk a fizikai távolság is, a „remote” coaching sajátosságainak megértése és használata”- véli Szabó Zsófia.

A Coaching Camp tavalyi találkozójáról azt hallotta a vezetőedző páros, hogy végre létrejött egy hely, ahol össze lehet jönni a szakmabeliekkel, hogy a coachingról, illetve az újdonságokról beszélgethessenek a résztvevők.

Andi és Zsófi a virtuális coaching témáját ma nagyon aktuálisnak tartja, és örülnek annak, hogy tapasztalataikat szakmabeliekkel is megoszthatják, és teret kapnak a közös gondolkodáshoz.

„A Coaching Campre összeállított workshopunkon sok gyakorlattal és tapasztalat- megosztással mutatjuk be a virtuális coaching sajátosságait. Teret adunk a gyakorlásnak, a saját élménynek, s áttekintjük azokat a kihívásokat, amelyek a témával kapcsolatban felmerülnek. A Coaching Campen találkozunk – nem csak virtuálisan!  ”- zárta Kun Andrea a bemutatkozóját.

Lépj velünk kapcsolatba!