Moderátor képzés coachoknak és HR szakembereknek

Napjaink menedzserei túlterheltek, és folyamatosan olyan kihívásokkal szembesülnek, amelyekkel nem találkoztak korábban. Egyre magasabb lécet kell megugrani, és mindeközben annak a súlyát cipelik, hogy minden felelősség egy személyben rájuk hárul. Ennek feloldása érdekében fontos, hogy kiaknázzák a csapatukban rejlő lehetőséget, megoszthassák ezáltal a terhet, hatványozzák a megoldások hatékonyságát, és elkötelezzék a csapat tagjait.

Mire jó a moderáció?
 
A moderáció segíti a csoportot abban, hogy erőforrásait a lehető legnagyobb mértékben kiaknázzák. Moderációra különösen akkor van szükség, ha a csoportoknak rövid idő alatt kell komplex probléma helyzeteket kiemelkedően jó eredménnyel megoldani. Fő erőforrása a vizualizálás, amely kreativitásra serkenti a résztvevőket, és biztosítja a folyamatra való rálátást. Ez a jól strukturált módszer lehetővé teszi, hogy a csapat gyorsan és célorientáltan, zsákutcák nélkül jusson el a probléma felvetésétől az akciótervig. A résztvevőknek elégedettséget és jó közösségi érzést biztosít. A professzionális moderáció szakmai tudást és konkrét technikák alkalmazását és empátiát igényel.
 
A moderátor képzés célja:
 
E hatékony és eredményes módszer alapjai – 2+1 napban – elsajátíthatók.
 
A résztvevők megismerik és gyakorolják a moderációs folyamat tervezését és levezetését a különböző alkalmazási területeken. Elsajátítják a moderátori szerep főbb elemeit és az eszközök magabiztos használatát.
 
A képzés felépítése:
 
I.   Moderátor képzés – 2 nap
saját élményű moderáció
a moderáció főbb pontjainak és összefüggéseinek megismerése
moderátor szerepe, felelőssége, szabályok
moderációs eszközök, vizualizálás
egy moderáció önálló bemutatása
Modulok között gyakorlati feladatok végzése, moderációs tapasztalatok gyűjtése.
 
II.  Moderátor képzés – 1 nap
moderáció tervezésefelhasználási területenként, tippek, trükkök
moderáció helye és szerepe a team-coachingban 
önálló moderáció levezetése
    
A résztvevők a képzés végére kellő gyakorlatot szereznek moderátori szerepben, mely segíti a moderáció magabiztos alkalmazását.
 
Időpont:
 
1-2. nap: 2013.04.12-13. (péntek-szombat)
   3. nap: 2013.05.03. (péntek)
 
Képzés díja: 84.000 Ft + Áfa
 
Jelentkezését és kérdéseit örömmel várjuk a http://bodo-coaching.eu/Jelentkezes.29.0.html címen és az alábbi elérhetőségeken:
 
Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft., 1088 Budapest, Puskin u. 14-16. I.12.
06-1-266-2094, 06-20-583-6366;  drbodo@bodo-training.hu
  
A képzés elvégzéséről a résztvevők – a szakmai önéletrajzban feltüntethető – magyar, német és angol nyelven kiállított tanúsítványt kapnak. 
 

Lépj velünk kapcsolatba!