Tizedik alkalommal adták át Az Év Családbarát Vállalata díjat

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gála keretében adta át a 2022-es Az Év Családbarát Vállalata díjakat, immár tizedik alkalommal. A nyerteseket Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára köszöntötte.

Az Év Családbarát Vállalat fődíj nyertese nagyvállalat kategóriában a Criterion Csoport készpénzlogisztikai vállalat, középvállalati kategóriában a Shell Hungary Zrt., kisvállalat kategóriában az Alfaseed gabona- és takarmány-nagykereskedő Kft. lett.

Köszöntőjében Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondta, hogy Magyarországon 12 éve kezdődött a családbarát fordulat, és ezalatt olyan hellyé vált hazánk, ahol megbecsülik a családokat.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetőjekiemelte, hogy több száz céget díjazott már a Három Királyfi Családbarát Vállalat díjjal, és ma már több 100 ezer ember örülhet a családbarát céges intézkedéseknek.”

Az Év Családbarát Vállalata 2022

Az elmúlt években és idén különös, új fókusszal került előtérbe életünk minden színterén a biztonság kérdése. A családbarát cégek ebben is elől járnak, mert egymás felé forduló, humán szempontból kiszámíthatóbb cégkultúrájuk miatt mind a vezetők, mind a munkatársak számára nagyobb biztonságot nyújtanak. Idén azt láttuk, hogy a pályázó cégek legfontosabb törekvése a közösség újrateremtése, megerősítése mellett, kollégáik mentális egészségének megőrzése.” – mondta el Ujvári Enikő, a 2022-ben 10 éves Balansz Program vezetője.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a fődíjak mellett hét vállalatot díjazott különdíjjal. A 2021-ben családbarát mentorvállalatok által alapított vándordíj idén az MVM felajánlásából a Robert Bosch Automotive Steering Kft-hez, a K&H felajánlásából a Libri-Bookline Zrt.-hez került. Az elismerés mellett a családbarát téma mentén együttműködést nyert a két díjazott vállalat.

Ezentúl 49 cég Családbarát Vállalat címet vihetett haza.

Az esemény fővédnöke Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter. A rendezvényen a Balázs Elemér Group zenélt.

_________

A nyertesek

Az Év Családbarát Vállalata 2022 fődíj nyertese nagyvállalat kategóriában a Criterion Csoport készpénzlogisztikai vállalat. 

A magyar tulajdonú, 2150 főt foglalkoztató cég sokféle módon nyújt rászorultsági és élethelyzeti alapon anyagi támogatást a kollégáknak. A kismamák mellett külön  programmal figyelnek a kispapákra, a vállalat sikerrel merít közösségépítő hagyományaiból. 

A Criterion a cégméret és a kollégák egy részének elszigetelt munkavégzése ellenére valóban mindenkire gondol, személyesen megszólítva a munkavállalókat. Példaértékű az Osztálykirándulás nevű akciójuk, amellyel vidéki iskolai osztályok számára szerveznek utazást a fővárosba. Sok hátrányos helyzetű gyermek számára ez rendkívüli lehetőség.

Az Év Családbarát Vállalata 2022 fődíj nyertese középvállalat kategóriában a Shell Hungary Zrt. üzemanyag-kereskedő nemzetközi vállalat. 

A  91 főt foglalkoztató cég munkaidő-kedvezményt biztosít minden kollégának, felhívva a figyelmet a szeretteikkel töltött idő fontosságára. A vállalat fizetett szabadnapot biztosít szabadon választott önkéntes munka végzésére.

Figyelemre méltó kezdeményezésük a céges autók rendelkezésre

bocsátása privát használatra családtagok számára is. 

Az Év Családbarát Vállalata 2022 fődíj nyertese kisvállalat kategóriában az Alfaseed Kft. 

A gabona-, dohány-, vetőmag-, takarmány-nagykereskedő magyar cég 35 főt foglalkoztat. Igazi közösségépítők, a vezetőség számára fontos a munkatársak jobb megismerése, véleményük, visszajelzéseik ismerete. Számos módon adnak anyagi támogatást a különböző élethelyzetű kollégáknak és családjaiknak. 

A gálán Családbarát Vállalat különdíjban részesült a Magyar Cetelem Zrt., a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft., az NI Hungary Kft., a Computrend Zrt., a Strabag Magyarország Konszern Vállalatai, a Ferro-Sped 2000 Kft., a Thermo Fisher Scientific GBS Budapest

A Családbarát Vállalat címet viselhetik a következő vállalatok: 

Alfaseed Kft.

Bau Dekor Kereskedelmi Kft.

Böröcz Generál Kft.

CIB Bank Zrt

Cognizant Technology Solutions Hungary KFT.

Computrend Zrt.

Criterion Csoport

Csiha Innovációs és Technológiai Zrt.

DIAGEO Üzletviteli Szolgáltatások Korlátolt Felelősségű Társaság

Duna-Dráva Cement Kft.

Erta Hungary Kft.

evosoft Hungary Kft.

Ferro-Sped 2000 Kft.

Ford Közép-és-Kelet-Európai Értékesítő Kft.

Givaudan Business Solutions Kft.

H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

HR Partner Consulting Kft.

IBM Data Storage Systems Kft

IBM Hungary International Shared Service Center Kft.

Jobtain HR Szolgáltató Kft.

Keskeny Nyomda

Libri-Bookline Zrt.

Lufthansa Systems Hungária Kft.

Magyar Cetelem Zrt.

Magyar Közút NZrt.

Metrodom Kft.

MOL Nyrt.

Nagel Hungária Kft.

NEXON Kft.

NI Hungary Kft.

NN Biztosító Zrt.

Passed Informatikai Kft

Philip Morris Magyarország Kft.

Praktiker Kft.

Prolan Irányítástechnikai Zrt.

Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft.

Shell Hungary Zrt.

STRABAG Magyarország Konszern Vállalatai

Tata Consultancy Services Ltd. Magyarországi Fióktelepe

Thermo Fisher Scientific GBS Budapest

Tigra Kft.

TK Elevator Solution Center Europe

Trivium Packaging Hungary Kft.

UBM Csoport

Vodafone Magyarország Zrt.

WSZL (Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.)

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

XOMOX Magyarország Kft.

Lépj velünk kapcsolatba!