háromkirályfi.jpg

A cégeknek jobban kell hallgatniuk a családokra

A vállalati szféra rég nem látott sokkot élt meg az utóbbi másfél évben. Nincs olyan szereplője a versenyszférának, legyen az kis-, közép-, vagy nagyvállalat, amelynek működésére ne lett volna hatással a COVID-19. Ebben a viharban sokan elbuktak, sokan fuldokoltak, sokan viszont még erősebbek és ellenállóbbak lettek.

Mint azt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavalyi kutatása kimutatta, a családbarát vállalati kultúra segít a váratlan helyzetek és krízisek megoldásában, és kiszámíthatóbbá teszi a vállalat, a döntéshozók és a munkáltató életét is. A munka-magánélet kérdések hosszú távú rendezése pedig kulcskérdése a közeljövőnek. 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Intézete idén is pályázatot ír ki Az Év Családbarát Vállalata díj és a Családbarát Vállalat cím elnyerésére.

Hívjuk a hazai cégeket, mondják el, mutassák meg, hogyan maradnak talpon, milyen szervezetfejlesztési válaszaik vannak a bővülés irányában úgy, hogy mindeközben a létük lényegét adó munkavállalóikat is megtartják, és egyre jobban elkötelezik. Éppen ezért az idei pályázati kiírásunk címe:

Az Év Családbarát Vállalata 2021 – Benchmark a jövőnek


Az idei szakmai megméretés – tekintettel a járványra és a munkaerőpiaci változásokra – megújult szempontok alapján fogja vizsgálni, hogyan működik, mi jellemzi 2021 legjobbjait, mit léptek és mit terveznek a leginkább emberfókuszú, családbarát vállalatok Magyarországon. Az Év Családbarát Vállalata 2020 pályázati kiírás részleteit Ujvári Enikő, a mozgalom alelnöke, a Balansz Intézet vezetője ismertette a HR Festen. „A Balansz Közösség vállalataival való együttműködés során erősen érezzük, hogy az idén hozott vezetői döntések, amikkel a munkahelyi közösség (újra)építését, az emberek és a vállalati tudás megtartását és az új, rugalmasabb munkaszervezési módokat finomhangolják, nagyban meghatározzák a közeljövőt egy-egy vállalat és összességében a munkaerőpiac tekintetében. Ezért is választottuk ezt az alcímet idén: benchmark a jövőnek. A Balansz Program iránt erősen megnövekedett nemzetközi érdeklődésben pedig azt látjuk, hogy a munka-magánélet középpontba helyezése mára Európa más országai számára is fontossá válik. A magyar vállalatok így nem csak hazai, hanem nemzetközi példává válhatnak, nő tehát a tétje annak, melyik vállalat lesz idén Az Év Családbarát Vállalata.”

Mint az előző hét évben, idén is három, kis-, közép-, és nagyvállalati kategóriában lehet nevezni. A nevezés ingyenes: www.csaladbaratvallalat.hu Határidő: 2021. szeptember 20. 

Eredményhirdetés november közepén, az Év Családbarát Vállalata 2021 gálaest keretében.

Lépj velünk kapcsolatba!