2017/6

BEVEZETŐ
Nagy Nóra: A nemek szeretete

ESETTANULMÁNY
Balla Edit: Akár szabad is lehetnék
Szabó Gabi MCC: Nők, akik megkapták…

HÁTTÉR
Rudnicai Margit: Átváltozások – a nő arcai
Nagy Nóra: A Playboy hatás

IRÁNYOK
Bölcskei Mónika – Gaál Zita: Egyensúlyban a női és a férfi energiákkal
Sarkadi Tünde: A nő útja

INSPIRÁCIÓ
Örvényesi Rita: A család egyensúlya a nő egyensúlya?
Balla Edit: Megváltoztatni a felülírhatatlant?
Bakai Zsóka: Nő és Hold – szimbólum: Szuperhold és Szuper Nő

AJÁNLÓ
Nagy Nóra: A Prada ördöge és az Ördög Pradája

Szerkesztői bevezető

Hárman vagyunk testvérek. Mind lányok. Egy nővérem van és egy húgom. Egy lányt szültem én, és van most a családomban még egy félfelnőtt lány. A fiúk mellett, de most a lányokról írok. Van nyolc nagynéném, a két oldalamról: Zsóka, Magdi, Mari, Berta, Kati, Juci, Erzsike és Marika. A nyolc nagybácsi mellett, de most a nőkről írok. Van két anyósom például, egy az elsőből, és egy az utolsó házasságomból. Nők, a családomból, a teljesség számba vétele nélkül. Percek óta azon gondolkodom, hogy miben egyformák, miben mások. Arra jutottam, hogy egyediek mind. Van kifejezetten okos, van nagyon szép, van nagyszájú, van csendes, hívő és ateista, özvegy, elvált, hajadon, szívemnek kedves és nagyon távoli.
Másmilyenek és hasonlóak egyszerre. Nők. Női sorssal, női feladatokkal, a maguk áldott és áldatlan állapotával. Olyanok, mint én, és nem olyanok, mint én. Ragozhatnám, de azt hiszem, a Kedves Olvasó már érti, hová tartok, azon túl, hogy az oldal aljára, persze.
Amikor az előző lapszám, a FÉRFI született, éppen férfipárti voltam. A férfiak pártján állva olvastam elő a lapszám cikkeit. A férfiak oldalán álltam és nagyon szerettem mindet. A hódító archetípust, a magát megdicsérni nehezen képest, az apát, a karrieristát, a főnököt és az ügyfelet. Mindet láttam, és mindet egyszerre értettem.

Amikor a mostani lapszám, a NŐ születik, éppen nőpárti vagyok. A nők pártján olvasom elő
a lapszám cikkeit, írom a bevezető szavakat. A nők oldalán állok, és nagyon szeretem mindet. A szupernőt, az örökké aggódó anyát, a karriert keresőt, az önmagát kutatót, a vezetőt és az ügyfelet. Mindet látom és mindet egyszerre értem. Miért van ez? Miért pont szeretettel, megértéssel viszonyulok? Kérdezem. Közhelyes dolog azt mondani, hogy azért van ez a szeretet és értés bennem, mert az, amit éppen csinálok, azt szeretem és értem. Talán több is van itt, mint egy közhelyes válasz. Egy bonyolultabb összetétel.
Olyan ez pontosan, mint maga ez a lapszám: közhelyes és egyben bonyolultabb összetétel.
Közhelyes a maga jó értelmében, hiszen a női testben létezést, az azzal összefüggő témákat
pont annyi ideje feszegetjük, amennyi ideje értelmes a létünk. Több ezer éve. Nem sok aspektus van, amit még nem jártak körbe, nem szedtek ízekre és raktak újra össze a Nő témakörben. Ettől még van bonyolultabb összetétel, és van új aspektus: a coaching szempontjai, és a coach szemüvege.
Ez az a bonyolultabb, összetettebb, talán közel sem közhelyes aspektus, az ami köré szerveződünk, és szerveződtek szerzőink. Megpróbálni a lehetetlent: új szemszögből nézni és meglátni a nőket.

Majd meglátja a Kedves Olvasó is: egytől egyig szeretettel. Mert a férfiról és a nőről szólni azt hiszem, coaching ide vagy oda, csak szeretettel és értéssel érdemes.

Nagy Nóra

Lépj velünk kapcsolatba!