Pozitív hír – pozitív gondolkodás. Önmagukra is reflektáló coach-ok

Első olvasatra meglepőnek, talán hihetetlennek tűnhet, de van ma olyan magyar szakma, amelynek művelői ugyan több szervezetbe tömörülnek, a képzésük, netán világképük sem egyféle, még sincs széthúzás, hangos viszály közöttük. Ilyen szakma a coach-oké,  akik májusban – a világ összes szervezetéhez igazodva – ünneplik szakmájukat.

Szakmai seregszemlére és konferenciára készül a magyar coach-társadalom május 17-én. Az ICF, a világ 130 országában jelen levő, több mint 25 000 tagot tömörítő coach-szervezet hazai tagozata szervezi az időközben legnagyobb coaching-eseménnyé fejlődött konferenciát. A rendezvény mellé nem kisebb támogató állt, mint a Magyar Telekom – akiknél talán a legtöbb belső és külső coach dolgozik. Így annak helyszíne a Tölösi Könferenciaközpont.

A gazdasági élet után a jószolgálati programoknak köszönhetően a civil szférába, az egészségügybe és az oktatásba is beszivárgott az a módszertan, melynek alapja a tudatosításon, az egyéni felelősségvállaláson alapuló támogatás, fejlesztő folyamatkísérés. Sokat mond a konferencia címe is: Önreflexió. Amire a coachok bátorítják ügyfeleiket, magukra nézve is kötelezőnek tartják. Saját gondolkodásukat, munkájukat, működésüket veszik górcső alá. A már most teltházasnak jelentett konferencia előadói között ott van a jelenleg magyar nyelven dolgozó négy MCC, azaz a legmagasabb, mester-szintű minősítésű coach közül kettő: a külföldön élő Horváth Tünde és Turai Léda a konferenciára utaznak Magyarországra. Idén két előadás is angol nyelven folyik majd: érkezik előadó Belgiumból és Indiából is.

Az ICF-coachok önreflexiója arra is ösztönözte a szervezőket, hogy ne belterjes, saját köreikből érkező előadókat hívjanak meg: más szervezetek, irányzatok képviselői is jelen vannak az előadók között a tudásmegosztás és közös tanulás jegyében.

Az ICF Magyar Tagozata honlapján a teljes program, az előadók bemutatkozása és az előadások rövid tartalma is olvasható, s még a regisztráció is nyitott. „A konferencia most közel teltházas, de a termek összenyitásával tudjuk még bővíteni a résztvevők számát.” – nyilatkozták a szervezők. Nem késő tehát regisztrálni az eseményre. (www.coachfederation.hu)

Lépj velünk kapcsolatba!