Átadták az Év Keresztény Szemléletű Coaching Pályázata elismerést

Roma felzárkóztatási projekt nyerte el az Év Keresztény Szemléletű Coaching Pályázata elismerést. A nyertesek, egy teológiai főiskola hallgatói, Csobánkán, az önkormányzat és civil szervezetek bevonásával fogják a coaching szemlélettel növelni a résztvevők motivációját és tudatosságát.
„Sokan, sok jó programmal pályáztak a 200 ezer forinttal együtt járó díjra, végül két aktuális hallgatónk pályázatát találta a zsűri a legjobbnak” – mondta el Izsák Norbert PCC, a Pünkösdi Teológiai Főiskola adjunktusa, a Keresztény Szemléletű Coach- és Vezetőképzés alapítója, képzésvezetője.

A szakember azt is hozzátette, azért tartották fontosnak az idén először kiírt pályázat létrehozását, mivel a közvélemény gyakran az üzleti világhoz, a for profit szektorhoz köti a coachingot. „Ezzel szemben a coaching eszköztár az élet minden területén alkalmazható, így azt gondoltuk, talán a szélesebb társadalmi gondolkodást is formálhatjuk azzal, hogy kifejezetten hátrányos helyzetű emberek coachingjával kapcsolatos pályázatot hirdettünk meg” – indokolta meg a PTF oktatója a pályázat kiírását.

A PTF 2015-ben indult, államilag elismert diplomát adó coachképzésére jelenleg több mint 20 hallgató jár. A pályázat díjazottjai, Ádány Tímea humánerőforrás menedzser, lovas tréner és Gerencsér-Szegezdi Gabriella, aki az ELTE-n végzett, majd 20 éve pszicho-szociális pályán dolgozik trénerként, mediátorként és szociális szakemberként. Projektjük lényege: a felzárkóztatásban részt vevő embereknek motivációs és jövőképformáló csoportos coachingot tartanak, akik egyéni coachingban is részesülnek, majd a civil szervezetekből álló szakmaközi teamnek is biztosítanak csoportos coachingot. A csobánkai önkormányzat helyszínt biztosít a projekthez, de részt vesz a megvalósításban a munkahelyteremtéssel foglalkozó LIKE Egyesület is.

Lépj velünk kapcsolatba!