A 201. évi Mentor Oscar díjazottjai és zsürije

Hatodik alkalommal adták ki a Mentor Oscart

A 201. évi Mentor Oscar díjazottjai és zsürije

 

 

 

Elismerik a legkiválóbb mentortok és mentoringot használó szervezetek teljesítményét: csütörtök délután átadták a Mentor Oscar díjat, a nyertesek a rangos szakmai elismerés mellett csaknem 5 millió forint értékű jutalmat kaptak.
A Mentor Oscar díjat idén a Roche Európa Szolgáltató Kft. nyerte el szervezeti kategóriában, Kovács Helga és Pók Tamás 2016-os mentoring eredményeit megosztott egyéni Mentor Oscar díjjal jutalmazta a szakmai zsűri. A díjakat ünnepi körülmények között Galambos Mártontól, a Forbes Magazin főszerkesztőjétől vehették át a nyertesek, pályázók rövid bemutatkozó prezentációja után.

Díjazottak
A beérkezett, magas színvonalú pályázatok közül a szakmai zsűri döntése alapján a szervezeti kategóriában a díjazottak:
Első: Roche Európa Szolgáltató Kft.
Második: BorsodChem
Harmadik: SMR Hungary Bt.
Különdíj: Miller és Morris Kft.
Különdíj: Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Az egyéni díjak:
Első: Kovács Helga IBM Data Storage Systems Kft.
Első: Pók Tamás Vodafone Shared Services Budapest
Második: Horváth Béla IBM Data Storage Systems Kft.
Különdíj: Gyarmatiné Bányai Edit Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Figyelik a munkavállalók
„ A 2011 óta évente átadott Mentor Oscar díj nem csak hagyománnyá vált, hanem olyan rangos elismeréssé, ami a díjazott szervezeteknek több területen is versenyelőnyt biztosít, például, a munkáltatói márka építésben és ezzel a minőségi munkaerőért folytatott küzdelemben. ”- mondja Komócsin Laura a díj egyik alapítója.

Sok munka kellett a győzelemhez
„A Roche egyik jelmondata – Mindenki megérdemel egy jó vezetőt, és minden vezető megérdemli az időt és az eszközöket, hogy azzá váljon – inspirálta nyertes Business Coaching School program megalkotását, mely a támogató vezetői szemléletet helyezi fókuszba cégcsoportunk értékeinek képviseletével” – nyilatkozta Zsoldos Imre, a Roche Európa Szolgáltató Kft. pénzügyi igazgatója, a program egyik vezetője.
A győztesnek ítélt szervezeti pályázat egyértelmű elismerést kapott a zsűritől. „A Roche kétszintű mentoring és coaching programja mintegy 250 résztvevővel, példamutatóan szervezett és nagyon sikeres. A több mint 100 országban jelenlevő cég részéről az elkötelezettséget jól mutatja, hogy globális vezetők is elfogadták a meghívást és előadtak a magyarországi programban.” – avat be a nyertes pályázat részleteibe Gerlei Béla a zsűri tagja.
„Nehéz helyzetben voltak a bírálók az egyéni pályázatoknál”– meséli dr. Dobay Róbert a döntések születéséről. „Mind a Vodafone Shared Services Budapestnél dolgozó Kovács Helga, mind az IBM Data Storage Systems Kft. pénzügyi igazgatója – Pók Tamás – magas színvonalú pályázatot nyújtott be, amit megosztott első helyezéssel honoráltunk.”

A Mentor Oscarról
A Mentor Oscar díjat hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését. A Mentor Oscar díj az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván olyan fórumot biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak.

A zsűri tagjai voltak:
• dr. Dobay Róbert (Menedzsmentor Kft.)
• Füzér Gábor (Assessment Systems Hungary Kft.)
• Gerlei Béla (Karrier Intézet Kft.)
• Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
• Bincze Beáta (Business Coach Kft.)
• Skonda Mária exeutive coach és mentor

Lépj velünk kapcsolatba!