AZ ötödik évad indul a CHN-ben

MC: Immár az ötödik évad indul a Coaching Határok Nélkül programsorozatban. Milyen újdonsággal tudsz most szolgálni a coachingról tanulni vágyóknak?

ÁJ: Kerek évfordulóhoz értünk és ez alkalommal az az újdonság, hogy visszatérnek a legsikeresebbek. Újra lesz és immár két nap erejéig Robert Dilts, az NLP guru és a manapság legnépszerűbb és dinamikusan fejlődő téma a team coaching szintén két napon át „műsoron” lesz. Team coachinggal kezdünk szeptemberben, Robert Dilts pedig innováció és EQ témákkal november elején jön el hozzánk. 2016-ban újdonság az Y generáció működése és kapcsolata a coachingggal nemzetközi kutatásokkal alátámasztva, és kedvenc területem a belső coaching és a mentoring kapcsolata pedig áprilisban lesz téma a CHN-en.

Szokás szerint 8 workshop lesz az évad folyamán, de aki csomagban kéri a team coachingot és mind a két szeptemberi nap érdekli, nekik lehetőségük lesz bővített 9 alkalmas bérletet venni vagy akár csak erre a két napra csomag áron eljönni.

MC: A CHN elsősorban a vállalati vezetőket és humánerőforrás-szakembereket célozza. Tudatos ez a döntés? Hogyan alakult ki a célcsoport változása és letisztulása?

ÁJ: Nem őket célozzuk, csak úgy tűnik, hogy őket vonzzuk be a legnagyobb számban. Sajnos az élet hozta így, hogy meglátásom szerint az egyéni vállalkozó coachok nem mindig fordítanak elég időt és erőforrást a továbbképzésükre. Vagy, ha éppen sok a munka, akkor az a baj, hogy nem fér bele időben, ha meg kevés, akkor nincs pénz továbbképzésre. Ha mindenki tudná, hogy ezek a képzések milyen sokba kerülnek külföldön, akkor talán jobban értékelnék a lehetőségét annak, hogy ezek itthon is elérhetőek. Engedj meg egy kis kitérőt ezen a ponton: A fiam egy ismert londoni tanácsadó cégnél vezető és gondoltam, hogy a családlátogatást összekötöm egy kis tanulással, de elszörnyedtem, amikor az árakat megláttam és rögtön elment a kedvem és azt mondtam magamban akkor inkább ide hozom a képzést hozzánk. Ha sikerül, akkor biztos olcsóbb lesz, mint külföldön.

Legtöbbször, azok a résztvevők, akik a vállaltoktól jönnek ők is valamilyen szinten már képzett coachok, vagy a munkájukhoz tartozik, hogy ismerjék a coachingot, tehát nemcsak laikus érdeklődők. Azok jönnek a CHN-re leginkább, akiknek fontos a nemzetközi kitekintés, a friss tudás, hogy mit lehet tanulni azoktól a neves és tapasztalt coachoktól, akik ezt a szakmát már régebb óta űzik. A képzések angol nyelven folynak, de magyar szinkrontolmácsolás segít a megértésben. Eperjesi Amina kolléganőm már a CHN program sorozat 2011-es kezdetétől fogva nagyon sokat segít az igazi profi szakszerű fordítással.

MC: Mit gondolsz, mi a programok legnagyobb hozzáadott értéke a magyar coach-társadalom számára?

ÁJ: Ezek az egynapos workshopok inspirálnak, kiragadnak a hétköznapi hajtásból, időd lesz reflektálni dolgokra, új, már külföldön bevált módszereket mutatnak meg, és sok ötletet és gondolatot adnak át. Én még azt is vallom, hogy nem feltétlenül csak az előadóktól, hanem egymástól is sokat kapnak a résztvevők. Az egyik kolléganőm jegyezte meg, hogy „Judit, te itt összehozod a vállalati oldalt a coachokkal, helyzetbe hozod a konkurenciáidat.” Én ezt nem így élem meg. Engem jó érzéssel tölt el, ha adhatok – mint én is sokat kapok a külföldi coachoktól -, hisz azért lettem coach, mert ebben a szakmában az üzletet és a szívet tudom ötvözni és nekem fontos, hogy a kettő egyensúlyban legyen. Öröm látni a szünetben zajló beszélgetéseket, a program során kötetett kapcsolatokat, hisz ezek mind a CHN-nek köszönhetőek. Hadd mondjak kettő példát Kovács Judit és Mizsér Attila a CHN-en találkoztak először és most közösen, nagy sikerrel szerveznek lovas coaching workshopokat. Vagy, amikor Veres Rita munkatársat keresett az AON Hewitt-hoz Pék Esztert ajánlottam, akit a CHN-ből már részben ismertek és Eszterrel, amikor megállapodtak, a munkaszerződésének részét képezte, hogy Eszter juttatásként, a fejlődéséhez hozzájárulásként CHN éves bérletet is kap.

MC: Tovább fog folytatódni a mentori rendszer? A következő évadban is lesz magyar coach egy-egy téma felelőse, házigazdája?

ÁJ: Szívesen folytatom, ha van rá érdeklődő, de most inkább megvárom, hogy ki keres meg egy-egy együttműködési ötlettel. A tapasztalatom azt mondja, hogy van ezzel is ám sok munka, mert nekem az az elvárásom a partnerjelöltek felé, hogy tudjanak írni a témájukról, tudják azt bemutatni, vonzóvá tenni, hogy ez alapján is jelentkezzenek többen az adott CHN workshopra. Ez persze nemcsak a CHN-t szolgálja. Hiszem, hogy alapvető coach és vállalkozói készségnek kell lenni írni tudni arról, amit csinálunk, kell, hogy mindenki be tudja mutatni azt, amire specializálódott, hisz ez fog neki megbízókat hozni. A CHN csak egy lehetőség, hogy a külföldi előadó kapcsán, az ő tudásával és megspékelve szerepeljen az a magyar kolléga, aki szintén ugyanabban a témában erős. Ezt várom a partneri együttműködésektől és ezt kínálja a CHN a partnereinek.

MC: Vannak-e újdonságok a bérletek, árak terén? Hogyan alakultak a részvételi díjak a négy év során?

ÁJ: Az árak nagyjából egy szinten maradtak már évek óta. Még mindig a legkedvezőbb konstrukciók a bérletek. Annak érdekében, hogy biztosan ki legyenek használva, 4 alkalmasról már az előző 4. évadban leszállítottuk 3 alkalmasra. Most is így lesz. És persze minden más variációra is nyitott vagyok annak függvényében, hogy kinek mi a legkedvezőbb részvételi kombináció, majd aszerint nézünk részvételi díjat. Fontosnak tartom, hogy a dátumok az egész évre fixek és az elmúlt évek alatt csak egyszer borult a program, amikor 2013 decemberében Myles Downey gépe Londonban a köd miatt nem tudott felszállni és akkor 2014 februárjára toltuk el azt a workshopot. Büszke vagyok erre az adatra, mert ez a magam szavahihetőségét és a CHN program sorozat megbízhatóságát bizonyítja.

MC: Mit kell tenni annak, aki érdeklődik az események iránt? Hol és hogyan lehet jelentkezni?

ÁJ: Nagyon örülök minden érdeklődőnek és jelentkezőnek. Lehet a honlapon is regisztrálni, de talán a legegyszerűbb – főleg, ha ne talán kérdés is felmerül -, ha nekem küld egy emailt arra vonatkozóan, hogy melyik workshop érdekli és akkor mi intézzük a regisztrációt. Várunk mindenkit szeretettel! Szlogenünk: Tanuljunk együtt a CHN-en!

Lépj velünk kapcsolatba!