mentor_oscar_logo11.jpg

Idén ötödik alkalommal adták át a Mentor Oscar díjakat

mentor_oscar_logo11.jpgFebruár 12-én a 7. Coaching Konferencia keretében átadták az idei Mentor Oscar díjakat. Az alapítók a díjat minden évben azoknak a szervezeteknek és egyéneknek ítélik oda, akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű, vagyis a munkatárs-központú, támogató, ugyanakkor eredményorientált vezetés terjesztésében, felhasználásában.

A vállalati kategóriában a GE Lighting  kapta a Mentor Oscar fődíját, akik a pályázatban két programjukkal, a ,,Felsővezetői Női Mentoring” Programmal, valamint A ,,HR-es mint Coach” Programmal vettek részt. Második helyezett a Magyar Posta Kulcsember programja lett, míg a harmadik helyet az IT Services érte el.
Egyéni kategóriában az első helyezést Gothárdi Ibolya (Vodafone Magyarország), a másodikat Martin Neil Coulam (Tesco Global), a harmadikat pedig Hradek Viktória (AAM) nyerte el. Egyéni különdíjat kapott Nagy Terézia (Ericsson).
A gálán szintén különdíjat adtak át a Design Terminál részére, a kreatív vállalkozásokat segítő mentoring programjáért. A program fókuszában a külföldi árusítás elősegítése és a menedzsment kompetenciák fejlesztése áll, illetve a tervezők összekötése a befektetőkkel a leghasznosabb és legproduktívabb segítség ezeknek a kisvállalkozásoknak.
Az idei év díjazottjai összesen több mint 8 millió forint értékű jutalomban részesültek.

Fórumot adnak a mentoroknak

A mentorálás sokszor vállalati hagyomány részeként történik, például tapasztaltabb kollégák segítenek az újoncoknak beilleszkedni, kialakítani a hatékony munkához szükséges belső kapcsolatrendszert. A mentorok gyakran szabadidejükben adnak tanácsot, beszélgetnek, a mentoráltakkal.

A Mentor Oscar az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván megjelenési lehetőséget biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak. Erre ad jó lehetőséget a 2014-ben indult Business Mentor Klub is. A negyedévente megrendezésre kerülő programon a Mentor Oscar dijazottaival folytatott kerekasztal beszélgetések mellett interaktív, jó hangulatú Mentor café során osztják meg egymással kérdéseiket és tapasztalataikat a gyakorlott és a kezdő.

Hagyományt teremtenek

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek kiemelten fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését Magyarországon. A Business Coach, a Menedzsmentor, a Karrier Intézet, az Assessment Systems és a Legacy által támogatott díj iránt, amelyet idén ötödik alkalommal adnak át, stabilan nő az érdeklődés, az idei megmérettetésre 20 pályázat érkezett be.

Komócsin Laura, a Mentor Oscar díj alapítója és ötletgazdája, a Business Coach Kft. tulajdonosa pályafutását egy nagy, amerikai tulajdonú pénzügyi tanácsadónál kezdte, ahol már 14 éve hagyománya volt a mentoring rendszerének. A szakember itt tanult meg különbséget tenni jó és rossz mentor között is. „Zseniális akkori mentorom, Takács István mai napig a példaképem. Ő segített megtalálni és fejleszteni azokat a területeket, amelyekben erős vagyok, önzetlenül, odaadóan támogatott, jóval a munkaköri kötelezettségén túl is. Tudása, tapasztalata, hozzáállása meghatározó volt szakmai és személyes fejlődésemben” – hangsúlyozta Komócsin Laura. – „A Mentor Oscar díjat azért alapítottuk, hogy megtaláljuk, díjazzuk és bemutassuk a hozzá hasonló, elkötelezett szakembereket.”

Mentor oscar díjazottak és zsüri 2015A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai:

  • Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
  • Dobay Róbert (Menedzsmentor)
  • Gerlei Béla (Karrier Intézet)
  • Füzér Gábor (Assessment Systems)
  • Sávainé Ábel Anita (K&H Bank)
  • Skonda Mária Exeutive Coach és Mentor

Lépj velünk kapcsolatba!