coaching camp logo.png

Turai Léda: „Idén nyáron is sok élettörténettel szeretnék találkozni”

coaching camp logo.pngEgyszerre improvizatívan, de nagyon felkészülve hoz létre egy coaching helyzetet, és az ebben rejlő, rejtett dinamikát is bemutatja a 2015. június 18-19-én megrendezésre kerülő, harmadik Coaching Campen Petrauskiene-Turai Léda. Reméljük, minél többen ismerhetik majd az olyan, általa egyszerűnek ítélt szakmai titkokat, mint amilyen az „intuíciók aktiválása”, vagy a „spontaneitás katalizátori szerepe”, illetve a „tartalom-mentes coaching”.

„Egy coachnak fontos tudnia, hogy mi indítja el a változást a folyamatban és az ügyfélben, hogy hogyan születnek a felismerések, hogyan keletkezik a felszín alatti dinamika, és hogyan ismerjen fel és alkalmazzon minél több lényeges tényezőt a megteremtett coaching térből” – kezdi Léda a bemutatkozóját. Az ICF szerint az ügyfél teljes értékű, kreatív és rendelkezik a szükséges erőforrásokkal. Ezt sokan meg is tanulják elméletileg, de a gyakorlatban ritkán léptetik életbe kifogástalanul, főként olyan esetekben, amikor az ügyfél valamilyen oknál fogva beindítja a coach automatikus viselkedési formáit. Éppen ezért, vezetőedzőként a saját tapasztalatát és tudását szeretné megosztani a szakember arról, hogy mi valójában a coaching lényege, és hogyan lehet olyan minőségi coaching kapcsolatot teremteni, amelyben a coach, és az ügyfél egyaránt teljes lényével van jelen, és valóban konstruktívan hatnak egymásra.

Szakmai tervek, előzetes elképzelések

A fejlesztő szakember a saját bevallása szerint mindig sokat készül az előadásaira, de szereti a spontaneitást is. Ez azért lényeges, mivel közel fél évvel állunk még a Coaching Camp előtt, és ezért Léda számára még nem könnyű konkrétan megmondani, hogy mivel fog a programban foglalkozni. „Addig még sokat fog érlelődni bennem az alábbi néhány ötlet, és még én is tanulok és megélek jó néhány helyzetet az ügyfeleimmel” – tárta elénk a gondolatait a coach-szakember. Azért irányok, vezérfonalak, természetesen már összeálltak. Ízelítőül például elárulja, hogy nyáron feltár néhány egyszerű titkot arról a nagyszerű együttműködésről, amely a coach és az ügyfél intuíciójának az aktiválása mentén alakul. „Beszélünk majd a spontaneitás katalizáló funkciójáról, arról, hogy mi történik az agyban és az agyak közt, illetve hogyan születnek a felismerések a coach-ügyfél rendszerben.” – sorolja a program tartalmi részleteit a szakember. „Érdekes dolgokat fogok mesélni az ember, „teljes” működéséről, ennek a „teljességnek” a létrehozásáról és kiaknázásáról. Talán lesz lehetőségem a tartalom-mentes coaching bemutatására, és szívesen beszélek a paradoxon érzelmek megjelenéséről, és ezek pozitív hatásáról a coachingban mint tudatosító szakmában.”

Ismerkedni, kapcsolódni, egymástól tanulni

Az eddigi Coaching Campekről mindig jó visszajelzéseket hallott eddig Léda is. Minden évben sok az új résztvevő, ezért – mivel ő nem Magyarországon él – fontos törekvése, hogy minél több magyar coach-csal megismerkedhessen. Az első Coaching Campen – családostul – részt is vett, és az akkor szerzett ismeretségek olyan tartósnak bizonyultak, hogy azóta többekkel is tartja a kapcsolatot. Aki ismeri Lédát, tudja róla, mennyire szereti az embereket és a történeteiket. „Órákig el tudom hallgatni őket! Szeretném, ha idén nyáron is sok élettörténettel találkoznék, és ha sokat tanulnék az emberek gondolkodásáról, érzésvilágáról, életfilozófiájáról.” – fejezte be a vezetőedző az idei nyárra tervezett élménygyűjtéssel kapcsolatos terveinek ismertetését.

Lépj velünk kapcsolatba!