Művelni és képezni – „Inner Game” coaching Székely Vincével

A második Coaching Camp nemcsak aktív coachoknak ad bemutatkozási lehetőséget vezetőedzőként, hanem a szakmai élet különböző szintjein álló, professzionális szakembereknek is teret nyújt azzal, hogy népszerűsítsék a tapasztalataikat, és fejlesszék a megközelítésüket megismerők hálózatát.

A coaching lassan két évtizede része Székely Vince szakmai életének. A kilencvenes évek második felében előbb önképző módon, majd Péter Szabó megoldás-központú tréningjein képződött a szakember, ezt követően végezte el az amerikai Lore intézet executive coach képzését, valamint a Behavioral Coaching intézet mester coach képzését is Londonban. 2001-ben, Svájcban az ICF első európai konferenciáján vett részt, és ekkor végezte el Tim Gallwey workshopját is.

A vezetőedző a coachinggal sokféle keretben dolgozott.  Évekig a piacvezető biztosító társaság belső trénere volt, ahol coachként vállalati közegben alkalmazhatta ezt a támogató módszert. Majd az utóbbi tíz évben coaching szolgáltatóként dolgozott.

A szakember fókusza elsősorban a vezetőkkel folytatott munkán, illetve az együtt dolgozó teameken van. „Nyolc évvel ezelőtt kezdtem bele képzőként és coach szupervízorként a megszerzett tapasztalataim átadásába az ELTE PPK Tanácsadó szakpszichológus képzésén, illetve ezt követően a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület berkein belül, amelynek alapítója és elnöke vagyok”- fűzte tovább Székely Vince a szakmai életéről szóló beszámolót.

A szakember számára az jelenti az igazi szakmai örömöt, amikor részese lehet ügyfelei fejlődésének, sikereinek. „Ehhez az örömhöz csak az mérhető, amikor a coach képzésben részt vett kollégák eredményeiről hallhatok.”- állítja Székely Vince.

A tavalyi Coaching Camp-ről a fejlesztő szakembernek azok az internetes hírekből leszűrt információja van, miszerint az egy élénk és sokszínű, energikus rendezvény volt. Mivel a saját bevallása szerint „egy kedves és szakmailag, emberileg hiteles kollégától, Wieland Veronikától” kapott felkérést a vezetőedzői feladatok ellátására, e miatt jelentkezett a Coaching Camp ez évi rendezvényére.

A június 19-20-i rendezvényen az „Inner Game”-ről fog felerészt előadásból, fele részben gyakorlati bemutatóból álló ízelítőt nyújtani. A Tim Gallway által kidolgozott „Inner Game” módszer Székely Vince számára a” coaching lelke, szíve”. A szakember szerint létezik számos jó technika, megközelítés a coachingban, de a legtisztábban ez az irányzat mutatja fel – szerinte – a coaching lényegét. A program végén Székely Vince azt szeretné elérni, ha úgy tudna távozni az idei Coaching Camp-ről, hogy néhány résztvevő kíváncsiságát fölkeltetette a téma iránt. A „tábor” jellege pedig őt magát is magával ragadta, hiszen a saját szavai szerint „én is szeretnék inspirációt kapni a résztvevőktől és az vezető coach kollégáktól”. 

Lépj velünk kapcsolatba!