Egyéni és csoportos szupervízió

Fél éves öntanulásra hív Zsótér Gina. Öntanulásra, amely megvédhet a kiégéstől, emeli a reziliens kompetenciák szintjét és stresszcsökkentő hatása van. A résztvevők képesek lesznek megújult erőkkel továbblépni az aktuális dilemmákból.
Bagdy Emőke professzor asszony szokta mondani a képzéseinken: „ az autónkat elvisszük ellenőrző, karbantartó szervizre, akkor önmagunkat miért nem ?”
A hivatás, szakma világában a szupervízió ezt a ’karbantartó’ szerepet tölti be.  Éppen a segítői szakmákban  van a legnagyobb szükség a szupervízióra, ahol  fő munkaeszközünk a saját személyiségünk. 

Magyarországon a szupervízió sok éve jól működik a szociális szférában, ahol  korábban és most is csak nagyon  korlátozott erőforrások állnak rendelkezésre.  Mégis  szánnak belőle szupervízióra, mert tudják, hogy enélkül bekövetkezhet  a lelki kiégés, így a  szakmai személyiség kifárad, kiégés elindul az a folyamat, hogy ‘úgy tesszünk, mintha  rendben lennénk’.

A terápia a magánéletről szól, a szupervízióban meg azzal dolgozzunk, ahogyan a magánélet rátevődik a szakmai, munkahelyi kapcsolatainkra. A szupervízió munkaterülete az ‘nic et nunc’, úgy fogunk együtt dolgozni, hogy lásd  a saját működésed, megértsd és motivációd függvényében tudj  tovább lépni, abból,  amiben vagy.

Sikeresek, hatékonyak szeretnénk maradni azért, hogy a hétköznapokban ne merüljünk le. Ezért fontos, hogy megismerjük a működésünk mögött rejlő mozgatórugókat és fékjeinket is.

A csoportos foglalkozásokon átlagosan 5-9 fő állapodik meg  olyan működési keretekben, amelyek biztosítják a titoktartást, bizalmat, egymás tiszteletét és védelmét a közös munkában. A keretek erőteljes kijelölése egy sarkalatos része  a szupervíziós folymat elindulásának. Ezt előzi meg egy személyes interjú, ami coachinghoz hasonlóan  egy  ’nulladik’  talákozásnak felel meg. Első ülésen megszületik a  keretmegállapodás, az utolsón  pedig a folyamat lezárása.

 A szupervíziós üléseken eseteket (dilemmákat, megakadásokat,  aktuális problémákat) hoznak be a csoport  tagjai. Közös megegyezés szabályozza, hogy ki, mikor és hogyan kéri a csoportban a szupervíziós segítséget. Az egyéni szupervízióban is az lesz  téma, ami  a leginkább aktuális a kliens számára, amivel foglakozni szeretne.

Lényeges, hogy a szupervízióban nincs semmilyen eredmény elérési kényszer; a lelassulásra  és a megértésre koncentrálunk. Az érzelmeink mentén haladunk egyre közelebb önmagunk szakmai  megértéséhez.

Csoportvezető:  Zsótér Gina,  ACC minősített coach, diplomás szupervizor, HR tanácsadó
Csoportlétszám: max.  7-9 fő
Az ülések Időtartama :  90 perc
Ülések száma:  9-11  (további 7-14 opcionálisan)
Helyszín:Budapest, VI. ker. Andrássy út  98. ( Magnet Bank épülete)
Időpontok: kéthetente, előzetes egyeztetéssel; kezdés:  17.30-19.00
Első időpont: 2013. október 19.
Díj:5.500 Ft + áfa / fő / ülés
20 % kedvezmény az MCSZ, aMagyarországi Coach-szervezetek Szövetségének tag szervezeteinek
Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 21ig,  ezen az e-mail címen.

Lépj velünk kapcsolatba!