A nyers adatoktól a tápláló visszajelzésig – Horváth Tünde, MCC előadása a Magyar Coach Egyesületben

Horváth Tünde (executive és team coach, coach tréner) lett az első magyarországi, ICF által akkreditált Master Coach (MCC). Szívből gratulálunk neki!
Ebből az alkalomból a Magyar Coach Egyesület szakmai előadásainak sorozatában rendhagyó előadással várja Önöket "A nyers adatoktól a tápláló visszajelzésig – A fenomenológiai nézőpont alkalmazása a coachingban" címmel.

Horváth Tünde (executive és team coach, coach tréner) lett az első magyarországi, ICF által akkreditált Master Coach (MCC). Szívből gratulálunk neki!
Ebből az alkalomból a Magyar Coach Egyesület szakmai előadásainak sorozatában rendhagyó előadással várja Önöket "A nyers adatoktól a tápláló visszajelzésig – A fenomenológiai nézőpont alkalmazása a coachingban" címmel.

Az előadás időpontja: 2012. november 20. (kedd): 17:30 – 20:00
Részvételi díj: 2500 Ft, ICF tagoknak 1500 Ft, MCE tagoknak ingyenes
A szervezők kérése, hogy részvételi szándékát ezen a címen, legkésőbb 2012. november 9-ig  feltétlenül jelezze.
Helyszín: Budapest belvárosa. A regisztrált jelentkezőknek a szervezők emailben fogják a pontos címet kiküldeni.

„A beszéd a valót kövesse…“ (Lao-ce)

A fenomenológiai nézőpont az a megközelítés a pszichológiában, amikor az ülés során a szubjektív élményeket hangsúlyozzuk, és azokat az ügyfél egyedi nézőpontjából próbáljuk meg leírni.

És itt rögtön bele is ütközünk néhány alapvető problémába. Hiszen hogyan tudom én egy másik ember szubjektív élményét megragadni? A csalódottságát, a lelkesedését, a kétségbeesését vagy a szenvedélyességét? És még ha sikerül is megragadnom, hogyan tudom szavakba önteni mindazt, amit érzékelek? Ha csupán a nyers adatokra támaszkodom („szerintem te feszült vagy“), az ügyfelem udvariasan másra fogja terelni a szót. Rosszabb esetben vitába bonyolódunk, hogy melyikünk érzékelése a valódibb.

A Gestalt alapú coaching célja, hogy olyan módon adjak visszajelzést az ügyfelemnek arról, ami ott és akkor benne, bennem vagy kettőnk között zajlik, hogy az emészthető, sőt tápláló legyen számára. Ezeknek a coaching készségeknek a tovább mélyítéséhez számos példát fogok hozni a saját praxisomból, valamint segítségül fogjuk hívni a művészeteket: többek között Picasso festményeit és a barokk opera világát.

Előadó: Horváth Tünde, MCC
Nemzetközileg elismert coach és tréner, szervezetfejlesztési tanácsadó és coaching szupervízor. Az International Coach Federation által akkreditált Master Coach (MCC). Ügyfélkörében megtalálhatók a kis- és középvállalkozások, OD tanácsadó cégek és multinacionális vállalatok (PwC, Deloitte, Raiffeisen Bank, Slovak Telecom, Vodafone, Rockefeller Alapítvány). Coachok számára 2001 óta tart különböző képzési programokat Magyarországon és külföldön. A Flow Coaching School kezdeményezője, egyik alapítója és 3 éven át vezetője, trénere. 2004 és 2006 között ő volt a Magyar Gestalt Egyesület alelnöke.
Képzéseit a Gestalt, illetve a coaching területein az Egyesült Királyságban (The School of Coaching, London; Ashridge College; School of Counselling and Psychotherapy) és az Egyesült Államokban (Society for Organizational Learning, World Institute for Action Learning, Gestalt International Study Center) végezte.
A Cape Cod, valamint az Action Learning team coaching módszertanok kevés magyarországi képviselőinek egyike. Meghívott résztvevője volt a Gestalt International Study Center (GISC) “Next Generation” című programjának (2005-2008), valamint a „Contemporary Psychological Issues“ című Szimpóziumnak (Harvard University Medical School, USA, 2008-2009).
Publikációi a Pszichoterápia, a Magyar Coachszemle és a Gestalt Review (USA) című lapokban jelentek meg.

Lépj velünk kapcsolatba!