Szupervíziós nyílt nap

A Magyar Coach Egyesület  2012 ősztől kezdődően ismét csoportos szupervízióban való részvételt kínál egyesületi tagok, coachok és más segítő szakmában dolgozók számára. A csoportot Zsótér Gina, ACC akkreditált coach, gyakorló szupervízor, HR menedzser, spirituális tanácsadó vezeti. Az előadóval és a szupervíziós programmal kapcsolatban részletesebben megismerkedhet az ingyenes nyílt napon.

A Magyar Coach Egyesület  2012 ősztől kezdődően ismét csoportos szupervízióban való részvételt kínál egyesületi tagok, coachok és más segítő szakmában dolgozók számára. A csoportot Zsótér Gina, ACC akkreditált coach, gyakorló szupervízor, HR menedzser, spirituális tanácsadó vezeti. Az előadóval és a szupervíziós programmal kapcsolatban részletesebben megismerkedhet az ingyenes nyílt napon.

Időpont: 2012.09.12. 16:30-19:00
Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98., Árnika terem
Jelentkezés: kepzes@magyarcoachegyesulet.hu

A nyílt napot követően kiscsoportos szupervíziós csoport indul:

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98., Kankalin terem
Program kezdete: 2012. október 03.
9 alkalom
2012 október 3. 17:00-20:00 (dupla alkalom)
2012 október 17. 17:30-19:00
2012 október 31. 17:30-19:00
2012 november 14. 17:30-19:00
2012 november 28. 17:30-19:00
2012 december 12. 17:30-19:00
A 2013 évi időpontokat a résztvevőkkel egyeztetjük

Csoportlétszám maximum 7 fő. Amennyiben több jelentkező lesz, lehetőség van még egy csoport indítására.
Az első alkalomkor a csoportvezető felajánlja a csoportnak, hogy 9 alakalomra szerződnek meghosszabbítási lehetőséggel. És az első 9 alkalom után szavaz a csoport, hogy hány plusz alkalomra szerződjenek még. Maximum plusz 5, tehát 14 alakalomra van lehetőség, így majdnem mindenki kétszer tud esethozó lenni.

Jelentkezni előzetesen a kitöltött jelentkezési lap elküldésével illetve a nyílt nap alkalmával a helyszínen lehet.

Részvételi díj: 5500.- Ft / alkalom összesen 49.500.- Ft, mely tartalmazza a 9 alkalmas egyenként 90 perces csoportos szupervíziót. 09.14-ig történő befizetés esetén vagy MCE tagoknak 15% kedvezménnyel 42.000.-. Befizetési határidő: 09.12. az előadás alkalmával illetve átutalással 09.20-ig. (Két részletben fizetés megoldható.)
Jelentkezés: kepzes@magyarcoachegyesulet.hu

Az előadó ajánlása:

Akár ’szárnyalós’ akár ’megakadásos’ munkákban veszünk részt, időnként  érezzünk azt, mennyire nagy szükségünk lenne segítségre vagy legalább egy olyan meghallgatásra, ami értő figyelemmel párosul.  Olyan közegben megosztani saját szakmai kérdőjeleinket, ahol akár félszavakból is megértenek, ’megéreznek’ bennünket csoporttársaink. Nekünk segítő vagy humán foglalkozásúaknak, akik a személyiségünkkel dolgozzunk, elementáris igényünk van arra, hogy a ’tükörben meglássuk önmagunkat,  elfogadjuk és továbblépjünk’ utána. Ehhez bátorságra is szükség van, viszont ez által karbantarthatjuk legfontosabb munkaeszközünket, a szakmai személyiségünket.

Konfliktusainkat szabályokkal nem lehet megoldani, feloldani. Reflexió kell hozzá, ami a szupervízió elsődleges beavatkozási formája. A szupervizor megvilágítja azt a tükröt, amibe egyébként nem látunk bele, vagy amiben csak homályosan látjuk a saját ‘esszenciáinkat’. A szupervízió segítségével a saját színfalaink mögé láthatunk.. Ezáltal jobban megérthetjük és tudatosíthatjuk társadalmunk, munkahelyi csoportjaink, ügyfeleink és nem utolsó sorban saját magunk működését. Ügyfeleinkkel, kollégáinkkal vagy szakmánkkal kapcsolatos problémák nem csak a többieknek jelentenek majd új kezdetet, hanem saját magunknak is. Szükségünk van arra a ’nehéz’ ügyfélre, arra a dilemmára azért, hogy kikerüljünk a kényelmi zónánkból és ez által fejlődni tudjunk, gyakorolva az önreflexiót.

Szupervíziós csoportjaimból néhány gondolat, kérdés, elvárás:

„ Azt várom a szupervíziótól, hogy jobban megértsem önmagam és saját működésemet.”
„ ..hogy kérdéseimre  egy biztonságos közegben, segítséggel tudjam megtalálni a válaszaimat”
„..hogy ne legyek egyedül a problémáimmal, de kettesben sem szeretnék dolgozni. Több  látásmódból tanulhatok a  csoportban. „
„…ilyen folyamatokban meglátom, megértem  a valódi kérdéseimet, nem csak azokat amelyekkel szeretném kikerülni a problémáimat.”
„…szeretném azt is megtanulni, hogy a lelassulás és  a ’nem akció’ milyen hatással van az állandó teljesítmény centrikusságban lévő, stresszes énemre.”
„… hogy mit jelentenek a párhuzamok az életemben, mit tanítanak nekem?”
…megtanulni, hogy milyen az, ha nem akarok megfelelni, hanem önmagam lenni.”
… azt szeretném elérni, hogy én és a saját ’coach-ságom’ harmóniában legyen”

Várlak szeretettel, ha úgy érzed, hogy komfort zónádból kikerülve – célelérési kényszer nélkül – csupán tisztában szeretnéd látni magad a szupervíziós tükörben.

Lépj velünk kapcsolatba!