Láthatáron az első nemzetközi coachképző intézmény Magyarországon

A Coaching Határok Nélkül programsorozat keretében, ahol minden hónapban más nemzetközileg elismert coach szakemberrel és annak szakterületével ismerkedhetünk meg, márciusban Gerard O’Donovannal, a Noble Manhattan Coachképző intézet alapítójával és vezetőjével volt szerencsénk eltölteni egy napot, ami – bátran mondhatom – minden résztvevőnek felejthetetlen élményt nyújtott. 

A Coaching Határok Nélkül programsorozat keretében, ahol minden hónapban más nemzetközileg elismert coach szakemberrel és annak szakterületével ismerkedhetünk meg, márciusban Gerard O’Donovannal, a Noble Manhattan Coachképző intézet alapítójával és vezetőjével volt szerencsénk eltölteni egy napot, ami – bátran mondhatom – minden résztvevőnek felejthetetlen élményt nyújtott. 

Jómagam szokás szerint – Gerard magyarhangjaként – a tolmácsfülkéből követtem a programot, és hamar megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy milyen jó lenne egy ilyen értékrenddel és kiforrott tematikával rendelkező nemzetközi coachképzést elindítani hazánkban is. Hát íme, minden kívánságom így teljesüljön: Ábri Judit, a Coaching Határok Nélkül szervezőjének meghívására június elsején Gerard ‘ODonovan ismét ellátogatott Budapestre, és egy egész napos bemutatkozást tartott a coachingról mint szakmáról, annak jelenéről és jövőjéről, illetve a Noble Manhattan intézet tevékenységéről, a képzésekről.

Ebből a pár órából sok információt megtudhattunk,  például hogy a Noble Manhattan 18 különböző coach képzést kínál különböző szinteken és különböző területekhez igazodva, a life coach képzéstől a business vagy executive coach képzésig, és azokon belül is több célközönség igényeit tudják kielégíteni. A legátfogóbb ezek közül, amely talán a legtöbbünket érdekelheti, a Coach Practitioner Diploma, egy átfogó, több modulból álló összetett képzést jelent. Ennek első része otthoni tanulásból, felkészülésből áll, amihez a hallgató egyrészt kap egy sok tapasztalattal rendelkező coach-mentort, másrészt egy tanácsadót, aki a képzéssel kapcsolatos problémák, dilemmák megoldásában hivatott segíteni. A képzés második része is igazán izgalmas: egy három napos elvonulás a diáktársakkal és tanárokkal egy gyönyörű és kényelmesen berendezett, mindennel felszerelt helyszínre, ahol a fő cél az, hogy a tudás és gyakorlat elsjátítása mellett valami egészen különleges élményben lehessen részük a hallgatóknak. Többek véleményét, megjegyzéseit olvastam erről az élményről, és elhatároztam, amint tehetem, magam is megtapasztalom. A garancia persze mindenekfelett Gerard személyisége és belső vibrálása, szenvedélyessége, amikor minderről mesél. Szerintem minden résztvevő elképzelte magát az említett helyszínen, egy középkori épületben Anglia egy eldugott sarkában.

A tervek szerint a Magyarországon induló képzések kezdetben angol nyelven és nagyon kedvező bevezető áron végezhetők, de az összes anyag hamarosan elérhető lesz magyar fordításban is, a távolabbi tervekben pedig szerepel a háromnapos személyes szemináriumra alkalmas hazai helyszín biztosítása is. Nagy megtiszteltetésnek, és a coaching szakma magyarországi fejlődését tekintve meghatározó lépésnek érzem a Noble Manhattan coachképző intézet megjelenését. Az ősszel indul Budapesten a szintén a Noble Manhattan névvel fémjelzett két Coaching Support Group, köztük az egyik Szabados Andrea vezetésével, amelynek szervezésében magam is részt veszek. Erről néhány hét múlva részletesebb információkat is közzéteszünk majd.

Akinek az érdeklődését felkeltette a képzés, forduljon akár hozzám, akár Ábri Judithoz további tájékoztatásért.

Eperjesi Amina                             Ábri Judit

www.mystylecoaching.com      www.executivecoach.co.hu  

Eperjesi Amina

Eperjesi Amina coach, tolmács és fordító vagyok, illetve üzleti angol nyelvfejlesztéssel, tréningekkel is foglalkozom. Végeztem coach képzést Amerikában, ahol sok évet éltem, illetve Magyarországon is. Angol és magyar nyelven dolgozom mind life, mind business coaching területen. A szakma legizgalmasabb kérdése számomra a változás: mi kell hozzá, mikor vagyunk hajlandóak változni, változtatni, és hogyan.

Lépj velünk kapcsolatba!