FotorCreated.jpg

Az ÉRTÉK – ESTI Beszélgetésekről

Bakai Zsóka az ÉRTÉKES-Ti Beszélgetések eseménysorozat ötletgazdája és moderátora havi rendszerességgel szervezi és vezeti a nyílt, bárki részéről szabadon látogatható, interaktív, jó hangulatú, őszinte eszmecseréket.

„Azzal a céllal találkozunk hónapról hónapra, hogy ebben az értékvesztett, zűrzavaros, álértékekkel teletűzdelt és harsány világunkban álljunk meg, gondolkozzunk, és beszélgessünk!” – Bakai Zsóka írása:

Szerettem volna létrehozni egy jó hangulatú, nyitott szellemiségű, egymást támogató kis közösséget, ahova szívesen jönnek, és ahol jól érzik magukat a résztvevők. Coachként kíváncsi voltam magamra, hogy tudok-e és ha igen, akkor hogyan  – egyszerre több (6-8) emberre figyelni úgy, hogy alapvetően nem coachként vagyok jelen. A bemutatkozó kör és a rövid téma-felvezető gondolataim után átadom a szót a résztvevőknek, hogy egymás gondolataira reflektáljanak, egymással beszélgessenek. És innentől kezdve az én szerepem az eszmecsere mederben tartása, ha szükséges coach kérdésekkel való terelése.

A résztvevők  – akik  legtöbbször ezen a beszélgetésen találkoznak először  – így egymás felé megnyílnak, egy-két mondat után úgymond kialakulnak a csoportbeli „erőviszonyok”: ki az, akinek éppen nagyon jó a beszélőkéje, ki az aki pedig úgymond megfigyelőként van jelen.

Vezérfonalunk az ÉRTÉK, az ÉRTÉKES gondolatok, tapasztalatok, ötletek, példák, összegyűjtése és megosztása munka és magánéletünk szerteágazó területeiről egyaránt.
Egy alkalommal egy témát járunk körbe. Ki mit gondol, mi a véleménye a témáról, milyen tapasztalatait osztaná meg szívesen. A kiscsoportos beszélgetés során hamar kirajzolódnak az egyéniségek, ki mennyire nyílik meg, mennyire kommunikatív, és hogyan pozícionálja magát. Bizonyos szerepek is kialakulhatnak arra az estére. Színes egyéniségek, különböző korban, élethelyzetben lévők vagyunk ott és akkor jelen, ötleteket, praktikákat adunk, kapunk is egyben.

A résztvevők férfiak és nők, szinte minden korosztályból: voltak már Y generációsok csakúgy, mint középkorúak és ötvenes éveik közepe, vége felé járók. Foglalkozásokat tekintve akár törzsvendégként is megnevezhetem a nagyvállalati regionális igazgatót, meglátogatott már hazai gyártó cég export igazgatója és kávéautomatákat kihelyező cég tulajdonos ügyvezetője is. Aktív részese volt már a beszélgetésünknek egy marketing coach, valamint szervezetfejlesztő és vezetési tanácsadó, teaszakértő, egy holding gazdasági vezetője, pénzügyi tanácsadó.

Beszélgettünk már a komfortzónáról, tartottunk évindító célkitűző beszélgetést, szó volt a változás-, változtatásról, kerestük közösen a cél megtalálásához vezető út ismérveit, elemeztük a döntési, választási helyzeteket, a játék szerepéről és az időhöz való viszonyunkról is folyt már komoly diskurzus ebben a csoportban.

Időtartás: ez bizony számomra a feladat! A két óra ugyanis nagyon gyorsan eltelik. Nekem az a legnehezebb feladat, hogy a sokat beszélőket úgymond kordában tartsam, és lehetőséget adjak a bátortalanabbak megszólalására. Erőteljes empátiával rendelkező coachként értő figyelemmel, lelkes hallgatóközönség vagyok, és nekem bizony nehezemre esik megszakítani a sokat beszélőket. Erre egyre jobban figyelek, ezért segítségül hívtam egy homokórát.

A beszélgetéseket a klasszikus  – mit viszel ma magaddal – coach kérdéssel zárom. Válaszok közül néhány: újabb kérdéseket teszek fel magamnak, a felismeréseimet kimondom magamnak, útmutatót kaptam, tükör voltál ma számomra.

Coachként számomra az önreflexió gyakorlása a legnagyobb tanulás: minden alkalom után végiggondolom és leírom, értékelem magamat, hogy milyen voltam moderátorként, mikor váltottam coach szerepbe, és hogyan éreztem magamat coachként, moderátorként, mit javíthatok a következő alkalommal.

Szerintem ezek a havi találkozások akár egy jó kirándulásként is felfoghatók, coachként használhatjuk például rendezvényszervező képességünk felfedezésére és fejlesztésére, az új ismeretek és emberek felé való nyitottságunk fenntartására, aminek nem elhanyagolható hozadéka egy személyünkhöz kötődő közösség létrehozása. Ajánlom kipróbálásra coach kollegáknak, izgalmas, érdekes tapasztalásokat ad, és még új klienseket is hozhat!

Lépj velünk kapcsolatba!