Töltse le most legfrissebb lapszámunkat!


PDF formátum   1 190 Ft

A férfi
ISSN 2063-6679

 

Kutatások

Mutasd mit eszel megmondom ki vagy! Motivációs hatások vizsgálata az étkezési magatartásra

Jelen tanulmány célja a magyarországi lakosok szegmentálása evési magatartásuk alapján. Empirikus kutatásunk keretében 331 felnőttet sikerült elérni, és azonosítani öt evési stílust a) érzelmi, b) visszafogott, c) íz-, d) illat- és e) szociális hatások következtében történő evés. A kvantitatív eredményeket felhasználva a szerzők öt fogyasztói csoportot különítettek el: neutrális (38,8%), inger-evők (13,9%), társasági gourmet (16,6%), funkcionális (23,6%) és a tudatos (12,1%) evők csoportját. A túlsúly és az elhízás szempontjából az érzelmi és a külső hatásokra történő evési stílus a legveszélyesebb, ami az inger-evőkre, illetve a társasági gourmet-kra jellemző. Míg az előbbi csoportban az X generációhoz tartozó férfiak vannak többségben, addig az utóbbiban a Baby Boomer nők. Mindez hasznos információ egyrészt a táplálkozási szakemberek, másrészt az üzleti szférában dolgozó élelmiszergyártók és éttermek számára. A tanulmány célja egy jól tervezett marketingstratégia kidolgozása az egyes csoportok számára, középpontba helyezve a marketingkommunikációt.

Bővebben: Mutasd mit eszel megmondom ki vagy! Motivációs hatások vizsgálata az étkezési magatartásra

Háttér

A hókirálynő fogságában - a betegségek, tünetek rendszerszemléletű megközelítése

„A rendszer egyik tagja sem lehet egyedül lelki beteg. Beteg csak maga a rendszer egésze lehet, akkor is, ha ez a betegség bizonyos családtagokat kiragad, és rajtuk keresztül mutatkozik meg.”
[A családfelállítás tankönyve, (Orban, 2007)]

Bővebben: A hókirálynő fogságában - a betegségek, tünetek rendszerszemléletű megközelítése

Hírek

Ne csak fejből, szívből is dolgozz!

Horváth Tünde MCCSzeptember 20-án került sor az ICF Master Approach Programsorozat ez évi utolsó alkalmára. Horváth Tünde MCC – kapcsolódva az idei, Önreflexió című ICF Coach Konferencián tartott előadásához – a „Belső erő a coachingban” címmel tartotta műhelymunkáját.

Bővebben: Ne csak fejből, szívből is dolgozz!