Ritkán adódik alkalom, hogy egy vállalat külső elismerést kapjon azért, mert coaching szemléletű vállalati kultúrával rendelkezik. Most itt a lehetőség, hogy a cég megmutassa, miért és milyen sikerrel alkalmazza a coachingot a mindennapokban.

 

prismawardA Nemzetközi Coach Szövetség – azaz az ICF (International Coach Federation) – már másfél évtizede hirdeti meg évről-évre azt a pályázatot, melynek keretén belül lehetőséget ad szervezeteknek, hogy megmutassák, hogyan gyakorol a coaching mérhető pozitív hatást a vállalati kultúrájukra és a szervezet működésére. A Prism Award pályázatra itthon is lehet jelentkezni, az ICF Magyar Tagozata február 13-ig várja a jelentkezéseket.


Nagy-Józsa Dorottya ACC, az ICF Magyar Tagozatának alelnöke azt mondja, hogy a Hungarian Prism Award, Magyarország egyetlen olyan díja, amely a coaching szemléletű szervezeteket díjazza. „Ezt az elismerést két évente kapja meg az a hazai szervezet, aki bizonyítottan a legtöbbet tette saját cégében azért, hogy a coaching szemlélet elterjedhessen. Bár a pályázat vállalatoknak szól, de a pályázati anyagot a coachukkal együtt kell elkészíteni, hiszen neki, nomináló szakemberként indokolnia kell, miért gondolja, hogy a szervezet megérdemli az Év Coaching Szemléletű Szervezete címet. A pályázaton pedig leginkább arra kíváncsi a bíráló zsűri, hogy mennyire tudatos az a stratégia, amivel a coachingot a szervezet működésébe ágyazza és milyen pozitív változásokat tudtak elérni ennek segítségével.”


És mit kap a nyertes pályázó? Két évig viselheti az Év Coaching Szemléletű Szervezete díjat, és bemutathatja pályázatát a 2019-es HRBrandem konferencián a Telekom székházban, részéve teheti munkáltatói márkájának, vonzóbb lehet a munkavállalók számára. Nagy-Józsa Dorottya ACC szerint a cégeknek már csak azért is érdemes pályázni, mert maga a pályázat elkészítése is segítséget ad abban, hogy a vállalat tudatosabb legyen a coaching stratégiai szerepének meghatározásában, és kicsit ránézhet kívülről a fenntarthatóságára. Coachoknak is megéri kapacitálni a vállalati partnereket a pályázaton való részvételben, hiszen így később elmondhatja magáról, hogy ő segített annak a coaching szemléletnek a kialakításában, amely lehetővé tette, hogy a szervezet elnyerje az Év Coaching Szemléletű Szervezete díját.

A pályázatról további információt itt lehet elérni.