RENDSZERÁLLÍTÁS ESZKÖZEI A COACHINGBAN - WORKSHOP Rudnicai Margittal  2018. június 8-9

rendszerallitas workshop

PROGRAM:

 

  1. JÚNIUS 8. PÉNTEK 17-20 ÓRA KÖZÖTT

A rendszerállítás törvényszerűségei - a szeretet rendjei a családokban és a szervezeti rendek.

Módszer demonstrációs állítás - a képviseleti érzékelés megtapasztalása. A képviseletei érzékelés helye az érzelmi intelligencia fejlesztésében.

 

  1. JÚNIUS 9. SZOMBAT 8-18 ÓRA KÖZÖTT

Jellemző élethelyzetek, döntési helyzetek leképezési lehetőségei és ezek gyakorlása.

Elmélet, egyéni munkakeret, beépítés a coaching folyamatokba.

1.Két alternatíva közötti választási kényszer teréből kilépés és tágabb perspektívába helyezés (tetralemma felállítás).

2.Személyes vagy céges projektek életszakaszainak vizsgálata (pillangó felállítás).

3.Értékek preferenciájának vizsgálata szervezeti vagy személyes projektek esetében (értékháromszög).

4.Probléma vizsgálat (probléma állítás).

5.A valódi téma felkutatása (tünetállítás)

HELYSZÍN:

Budapest, 13. kerület Mór utca 14. 3/1 (31-es kapucsengő)

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

A workshop programjának najain külön is részt lehet venni.

Június 8. péntek: 15.000.- Ft

Június 9. péntek: 25.000.- Ft

Teljes program: 40.000.- Ft

 

REGISZTRÁCIÓ:

  1. Kérjük a regisztrációs ürlapot kitölteni. Ide kattintva elérhető
  1. Kérjük a részvételi díjat átutalni: Arcturus Team Bt. Bankszámlaszám (Erste Bank): 11600006-00000000-79520966

kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A workshop témájának összegzése:

Mindannyian keressük az ügyfeleinket leginkább támogató módszereket, melyekkel segíthetjük őket a nézőpont váltásban egy-egy problémás élet- illetve munkaterület kapcsán. Ilyenkor remek támogató eszközt jelenthet a rendszerállítás. A rendszerállítás eszköztára a Bert Hellinger által leírt szeretet rendjeire és ezen rendek megmutatására kifejlesztett családállításra alapozódik. A családállítás és a belőle kinőtt a rendszerállítás a rendszerszemléletű gondolkodást gyakorlati alkalmazását jelenti.

Minden rendszerállításban a rendszer egyes tagjainak megjelenítése, a tagok közötti kapcsolati háló tartalmi tudatosítása és a kapcsolatok kontextusának tudatosítása zajlik a folyamatokban.

A rendszerállítás legismertebb formájában idegen emberekből egy-egy alkalomra összeálló csoportban zajlik – a csoport tagjai képviselik ilyenkor a kapcsolati háló fontos elemeit, illetve belső tartalmait, néha mintázatait. Velük, rajtuk keresztül mutatkozik meg az a tudati, érzelmi valóság, mely a problémával érkező ember lelkében van, s ők tudják támogatni a megoldási folyamatokat is az állítás alatt.

A csoportos mellett létezik egyéni állítási munka is. A coaching eszköztárába ez az egyéni munka illeszthető be. Ilyenkor a csoportos formából ismert képviselőket apró tárgyak, kövek, figurák, bábok, padlóhorgok, gyöngyök, post it lapocskák (és így tovább folytathatnánk a felsorolást, melynek igazán csak a képzelet szabhat határt) jelenítik meg. Az egyéni folyamatok a leginkább a megoldás orientált munkákkal támogathatók, melyeknek az alap eszköztárát Hellinger nyomán Insa Sparrer és Mathias Varga von Kibed fektette le.

A kapcsolati háló egyes pontjait, mint nézőpontokat, egyéniben az ügyfél (coachee) és/ vagy az állító (coach) veszi fel. Rajtuk keresztül mutatkozik meg, illetve érhető el a változási folyamat. Az egyéni megoldás orientált munkák speciális fókusza az, hogy igyekszünk az ügyfelet a problématérből a lehető leggyorsabban átlendíteni a megoldás térbe. Ehhez remek támpontot adnak részben a strukturális munkák (hagyományos képviseleteken kívül alkalmazunk bennünk fixen rögzített helyeket), részben az állandó tartalmi elemekkel dolgozó munkák, ahol igyekszünk mindvégig (vagy ameddig lehet) a kiinduló képviseleti pozíciókkal dolgozni újak behívása nélkül.

RudnicaiMargitRUDNICAI MARGIT Közgazdász, coach, nemzetközi minősítéssel (DGfS) rendelkező rendszerállító, kiképző rendszerállító

10 éven keresztül kontrolling területen dolgozott egy élelmiszeripari cégnél. 10 éve saját vállalkozásában dolgozik. Több civil projektet generált pályázatíróként az egészségfejlesztés, a munkaerő-piaci re-integráció és fiatalok munkaerő piacra lépése témakörökben. Melyekben projektmenedzserként, pénzügyi vezetőként illetve szakmai megvalósítóként vett részt. 2012 óta tanít rendszerállítást, melynek kerete jelenleg újonnan alapított rendszerállítást oktató iskolája. Saját praxist folytat, melyben több módszer ötvözésével dolgozik. A coaching és mentoring területén az Egyesek nevű civil szervezet akkreditált képzését végezte el (coaching és mentorálás), módszer specifikusan pedig a wingwave coaching, a Theta Folating coaching és a párkapcsolati coaching területén képződött.

Magyar Coachszemle