Szerkesztőség

Dobos Elvira

 

Dobos Elvira Társ-főszerkesztő

Dobos Elvira diplomás business coach, a Magyar Coachszemle társ-főszerkesztője. Coach - üzleti edző diplomáját a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán szerezte. 2006 óta folyamatosan jelennek meg szakmai cikkei és szakfordításai, 2008-tól a Pécsi Tudományegyetemen oktat. A vezetői és karrier coaching mellett 2013 márciusától az ERFO Nonprofit Kft-nél a munkaerőpiaci reintegrációt elősegítő tréningeket és csoportos coachingot vezet megváltozott munkaképességű emberek számára.

Coachként legfontosabb feladatomnak azok támogatását tartom, akik szembesülve a munkaerőpiac támasztotta kihívásokkal készek megtenni az önismeret és személyes fejlődés sokszor egyáltalán nem könnyű, ám feltétlenül szükséges lépéseit az úton, amely egyéni megoldásaik felfedezéséhez és kiteljesítéséhez vezet.

Egyetemi hallgatóként, majd később oktatóként gyakran szembesültem, s szembesülök ma is azzal, milyen nehézséget jelent – akár egy frissen szerzett diplomával – kilépni a munkaerőpiacra. Hiszen ahhoz hogy valaki érvényesülni tudjon a választott szakmájában nem csak a szakmai képzettség, felkészültség fontos, hanem olyan készségekkel is rendelkeznie kell, amelyek segítik a személyes kompetenciák, értékek megmutatását. Éppen ezért az egyéni coaching mellett 2008 óta tartok kurzusokat, tréningeket prezentáció, kommunikáció, konfliktuskezelés, időmenedzsment, önismeret és karriermenedzsment témakörökben a Pécsi Tudományegyetem bölcsész hallgatói számára.

Munkám során coachként és egyetemi oktatóként is elsősorban arra törekszem, hogy elősegítsem a személyes értékek és a bennük rejlő lehetőségek felismerését, és továbbfejlesztésük legmegfelelőbb módjainak megtalálását.

Bővebb információ, publikációk, referencia és kapcsolatfelvétel a www.karrieredzo.hu oldalon.