Szerkesztőség

Örvényesi Rita

Örvényesi RitaÖrvényesi Rita diplomás coach, kommunikációs szakértő és marketing szakember vagyok. Több mint huszonöt év szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezem multinacionális vállalati környezetben. Szakterületem a stratégiai tervezés, a kereskedelmi és marketing-szervezetek és munkafolyamatok kialakítása, fejlesztése, hatékonyságának növelése. Feladatom, hogy szakértelmemmel és tapasztalatommal támogatást nyújtsak embertársaimnak magán- vagy munkahelyi, vezetői elakadásaikban. Hiszek abban, hogy mindenki képes mozgósítani saját készségeit és erőforrásait, képes meghatározni céljait és saját életéért felelősséget vállalni.

Több mint 25 éves szakmai tapasztalatom van nemzetközi reklámügynökségi oldalon valamint kereskedelmi és szolgáltatásmarketing szakterületen, nagyvállalati vezetőként. A stratégiai tervezés, a kereskedelmi és marketing szervezetek és munkafolyamatok kialakítása, fejlesztése vált szakterületemmé. Szívesen foglalkozom Public Relations feladatokkal is. Németül, angolul és oroszul beszélek.

Korábbi vezetői tapasztalatomra támaszkodva a tudatos csapatépítést, a konfliktuskezelést, a motivációt és az egyéni, valamint csapatérdekek összehangolását, a csapat támogató hátterével az egyéni fejlődést, tanulást tartom az eredményesség zálogának.

Három gyermek édesanyjaként, női vezetőként és saját vállalkozások tulajdonosaként szerzett tapasztalataim erőt és bátorságot adnak ahhoz, hogy a gondjaikkal hozzám fordulókat támogassam saját élethelyzeteik megoldásában. Coachként, segítőként úgy látom, hogy az üzleti coaching eszköztára - finomítva, adaptálva és kiegészítve - tökéletesen alkalmazható magánéleti gondok megoldására is.

Elhivatottam támogatom a tanulást és a tudásmegosztást, ezért a Magyar Coachszemle folyóirat alapítójaként és társ-főszerkesztőjeként, valamint az nternational Coach Federation Kommunikációs és Programigazgatójaként dolgozom.

Korábbi munkám során – marketing-igazgatóként - többször találkoztam olyan Corporate Social Responsibility (CSR) programokkal és munkaterületekkel, melyek lehetővé tették, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljek mozgás-, látás- vagy hallássérült és szellemi fogyatékossággal élő emberekhez. Mindig felemelő és megható érzést volt részese lenni a sérült emberek boldogságának, boldogulásának. Azt tapasztaltam, hogy a fogyatékkal élők az egészséges embereket felülmúló örömmel, motivációval és teljesítménnyel küzdenek és dolgoznak. A szakértő támogatásra, meghallgatásra és segítségre pedig - mint bármelyikünknek - nekik is szükségük van.

Ezért döntöttem úgy, hogy munkámmal a fiatal nagyothallókat segítem: a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével együttműködve csoportos foglalkozásokat és egyéni coaching folyamatokat vezetek térítésmentesen.